Saturday, May 25, 2024

Emmanuel Macron deschide larg ușa pentru Bitcoin. Cea mai mare platformă de tranzacționare a fost autorizată în Franța. CEO este un chinez

Must Read

Veste uriașă pentru piața crypto. Tranzacțiile cu monedele digitale au cunoscut o popularitate din ce în ce mai mare în rândul investitorilor, atât companii, cât și persoane fizice, în special în ultimii ani. În 2022, încă un pas foarte important a fost făcut în Europa, pentru adopția pe scară largă a criptomonedelor. 

Franța a devenit prima țară europeană cu economie de top care a autorizat operațiunile platformei Binance, informează CNBC.

Astfel, din mai 2022, platforma Binance este înregistrată de Autoritatea Franceză de Supraveghere a Pieței de Valori (AMF) ca furnizor de servicii de active digitale, ce permite să ofere servicii de tranzacționare și custodie pentru Bitcoin și altcoinuri (n.r. – alte monede, în general care se raportează la valoarea Bitcoin).

Compania Binance gestionează volume de tranzacționare spot de peste 14 miliarde de dolari și un volum de instrumente derivate de aproape 50 de miliarde de dolari pe zi, informează CoinGecko.

- Advertisement -

La fel ca în cazul proiectelor digitale care au explodat în ultimii ani, precum Zoom și Tik Tok, CEO al companiei Binance este tot un chinez. Changpeng Zhao, fondatorul platformei de tranzacționare crypto, a accelerat demersurile de apropiere față de cele mai importante guverne ale lumii, în ultimul an. Regatul Unit, Italia și Singapore se mai află pe lista chinezului.

De curând, Zhao chiar și-a exprimat aprecierea față deschiderea Franței în privința adoptării pe scară largă a monedelor digitale.

„În interacţiunile noastre cu ei, sunt mult mai avansaţi în înţelegerea lor şi sunt, de asemenea, mult mai progresişti în atitudinile lor. Sunt foarte stricti, Franţa are un organism de reglementare foarte strict. Dar au înţelegerile avansate pentru a merge cu asta”, a declarat CEO-ul Binance.

Ce se întâmplă cu Bitcoin

Indicatorul de „Teamă și Lăcomie” (n.r. – Feed and Greed Index) indică 27, adică un sentiment de „frică” pentru investitori, o stare de spirit mai pozitivă față de săptămânile precedente, când indicatorul se afla aproape de 10, adică la „frică extremă”. Totuși, pesimismul traderilor este crescut, în contextul în care prețul unui Bitcoin se află în jurul valorii de 39.000 de dolari.

Totuși, în ultimele 24 de ore valoarea unui Bitcoin a confirmat o creștere de 3%, după ce cu o zi înainte, piața a cunoscut o ușoară creștere. Unii traderi se așteaptă ca în următoarele săptămâni prețul unui Bitcoin să ajungă la peste 50.000 de dolari, o revenire spectaculoasă, dar departe de all-time-high. Cei mai pesimiști așteptă BTC sub 30.000, scenariu destul de improbabil, în contextul în care costul de producție este de aproximativ 40.000 de dolari.

De asemenea, și piața bursieră a primit vești bune, după conferința Federal Market Committee (FED).

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x