Sunday, November 27, 2022

Potrivit CNN, rezervele de muniție ale SUA destinate Ucrainei s-au împuținat. Rusia a lansat un nou val de rachete asupra infrastructurii energetice, într-un moment în care nordul Ucrainei a fost acoperit de prima zăpadă.

Must Read

CNN citează trei oficiali americani din domeniul apărării, care spun că SUA este pe cale să epuizeze unele sisteme de arme și muniții de ultimă generație disponibile pentru a fi transferate Ucrainei. După aproape nouă luni de aprovizionare a frontului, americanii au probleme cu muniția pentru tunurile de 155 mm, rachetele antiaeriene Stinger pentru lansatoarele de umăr, dar și cu muniția pentru arme mai avansate precum HIMARS, Javelin și rachetele antiradar HARM.

Imaginile transmise de televiziunile ucrainene arată ninsoare cu viscol în regiunea Harkov. La Kiev și în nordul Ucrainei a venit prima zăpadă, iar bombardamentele intense ale Rusiei din această săptămână, cu scopul de a aduce Ucraina la masa negocierilor, au avut probabil în vedere prognozele meteorologice. În ultimele 24 de ore rușii au lansat un nou val de rachete asupra infrastructurii energetice ucrainene. Milioane de oameni sunt acum în frig și beznă, fără soluții de încălzire, chiar dacă antiaeriana ucraineană devine din ce în ce mai eficientă. Pe rețelele de socializare au apărut imagini care surprind o rachetă Kalibr, una dintre cele mai performante arme de acest fel ale Rusiei, doborâtă de antiaeriană, undeva în regiunea Kiev, în timpul atacului masiv de pe 15 noiembrie.

Aparent, după părăsirea malului drept al Niprului, ostilitățile de pe Frontul de Sud s-au mutat pe sectorul dintre regiunile Zaporijie și Donețk. Analistul militar Aleksei Arestovici spune că șase brigăzi rusești au încercat să atace Huliaipole, probabil pentru a testa apărarea ucraineană. Atacuri tactice și recunoașteri în forță ale rușilor se înregistrează și la Vuhledar, la cotul frontului dintre regiunile Zaporijie și Donețk.

- Advertisement -

Pe Frontul de Est nu s-au înregistrat operațiuni militare semnificative.

Surse alternative: ISWCNN.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

The Most Watched YouTube Videos and How Much Revenue They Generated

Created in 2005, YouTube has become the world’s most popular video streaming service. With 2.5 billion users each month,...
- Advertisement -

More Articles Like This