Saturday, April 27, 2024

Aproape 50% dintre clienții din România ai XTB au investit în ETF-uri

Must Read

ETF-urile pe indici, ETF-urile care includ companii cu performanță ridicată pe ESG si ETF-urile cu expunere pe companiile de tehnologie sunt preferatele românilor

Anul trecut, 44,5% dintre clienții din România ai companiei globale de investiții XTB au investit în ETF-uri, ceea ce face ca țara noastră să devină a treia cea mai mare piață pentru compania tip fintech, în ceea ce privește numărul de clienți care au ales Planurile de Investiții și volumele activelor în administrare aferente.

Performanța este una notabilă, mai ales pentru că Planurile de Investiții au fost lansate pentru clienții XTB din România în toamna anului 2023. Investitorii pasivi au ales, în principal, ETF-uri pe indici (cum ar fi S&P 500, MSCI World și NASDAQ 100), acestea fiind urmate de ETF-uri ce includ companii cu ratinguri ridicate în privința factorilor de mediu, social și guvernanță (ESG). Totodată, pe primele poziții ale preferințelor s-au regăsit și ETF-urile cu expunere pe cele mai mari companii de tehnologie.

„Suntem foarte bucuroși de rezultatele Planurilor de Investiții pe piața românească. Produsul este foarte bine primit de clienții noștri și observăm o creștere constantă atât în ceea ce privește numărul de clienți, cât și fondurile depuse în portofoliile lor pe termen lung. Datorită implicării lor de până acum, România a devenit a treia piață ca mărime pentru XTB pe acest tip de produs”, a declarat Irina Cristescu, Director General XTB România.

- Advertisement -

Totodată, având în vedere că Planurile de Investiții sunt disponibile, în prezent, doar pe dispozitivele mobile, ponderea clienților români care tranzacționează de pe mobil a crescut la un nivel record de 57%.

Clienții români vor putea activa plățile recurente pentru investiții

După lansarea recentă a beneficiilor de tip dobândă pentru fondurile neinvestite, XTB continuă să aducă noutăți în privința investițiilor pasive. Planurile de Investiții bazate pe ETF-uri au fost optimizate la început de 2024 cu o nouă funcție importantă care le permite clienților să stabilească frecvența și suma de bani pe care doresc o să investească. Este vorba despre posibilitatea de a efectua plăți recurente.

Această opțiune este disponibilă  în aplicația XTB, ceea ce înseamnă că investitorii din România pot acum să-și alimenteze periodic portofoliile individuale, stabilind o frecvență preferată (zilnic, săptămânal sau lunar) și o metodă de plată (prin card de credit, transfer bancar sau fondurile din contul XTB).

Fondurile suplimentare sunt investite automat pentru a reflecta alocarea preferată în cadrul unui singur portofoliu de ETF-uri. Datorită acestei îmbunătățiri, investiția pasivă pe termen lung devine lipsită de complicații, deoarece le permite investitorilor să „își pună banii la lucru” în mod automat.

„Ne concentrăm pe îmbunătățirea experienței de investiții a clienților noștri din întreaga lume. În conformitate cu abordarea «o aplicație – multe posibilități», ne extindem amprenta asupra investițiilor pasive pentru a răspunde nevoilor investitorilor pe termen lung care nu doresc să petreacă mult timp cu gestionarea activă a portofoliului. Datorită adăugării plăților recurente și a funcției de autoinvestire, am dus investițiile pasive la un nivel superior, fiind acum automatizate și mai convenabile pentru clienții noștri”, a declarat Omar Arnaout, CEO al XTB.

În cadrul Planurilor de Investiții, clienții pot crea până la zece portofolii, iar fiecare poate cuprinde până la nouă ETF-uri. Opțiunea de autoinvestire trebuie să fie configurată pentru fiecare portofoliu în parte, existând posibilitatea de a fi anulată sau modificată oricând în aplicația XTB.

În conformitate cu oferta generală a XTB, clienții se bucură în continuare de 0% comision pentru investițiile în ETF-uri, iar crearea și menținerea Planurilor de Investiții sunt gratuite. Acest lucru înseamnă că investiția crește fără a fi afectată de costuri suplimentare.

Pentru mai multe materiale educaționale, te rugăm să vizitezi https://www.xtb.com/

***

Despre XTB

XTB este o companie globală de investiții, de tip fintech, care oferă investitorilor individuali acces instantaneu la piețele financiare din întreaga lume, printr-o platformă inovatoare de investiții online, disponibilă și sub formă de aplicație mobilă. Fondată în Polonia în 2002, XTB se bucură de încrederea a peste 847.000 de clienți la nivel global.

La XTB, ne angajăm în dezvoltarea continuă a platformei de investiții online, care le permite clienților noștri să tranzacționeze peste 5.900 de instrumente, inclusiv acțiuni, ETF-uri, CFD-uri bazate pe perechi valutare, mărfuri, indici, acțiuni, ETF-uri și criptomonede. Odată cu lansarea recentă a unui produs de investiții pasive pe termen lung – Planurile de Investiții, clienții noștri pot debloca acum potențialul în creștere al ETF-urilor și își pot diversifica portofoliile în mod eficient. Pe piețele cheie, oferim beneficiul dobânzii la fondurile neinvestite, permițând investitorilor să-și pună banii ”la lucru” chiar și atunci când nu investesc în mod activ.

Platforma online XTB este o destinație de top nu numai pentru investiții, ci și pentru analize piața și educație. Oferim o bibliotecă extinsă de materiale educaționale, videoclipuri, webinare și cursuri pentru a ajuta clienții noștri să devină investitori mai buni, indiferent de experiența lor de tranzacționare. Echipa noastră de asistență clienți oferă suport în 18 limbi și este disponibilă 24/5 prin e-mail, chat sau telefon.

În peste două decenii de activitate pe piețele financiare, am înființat 12 birouri în întreaga lume, inclusiv Polonia, Marea Britanie, Germania, România, Spania, Republica Cehă, Slovacia, Portugalia, Franța și Chile.

Din 2016, acțiunile XTB sunt listate la Bursa de Valori din Varșovia. Suntem reglementați de cele mai mari autorități de supraveghere din lume: Autoritatea de Conduită Financiară, Autoritatea Poloneză de Supraveghere Financiară, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din Cipru și Comisia pentru Servicii Financiare.

Pentru mai multe materiale educaționale, te rugăm să vizitezi https://www.xtb.com/

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x