Saturday, April 27, 2024

Efectele aprobării listării ETF-urilor Bitcoin de tip spot

Must Read

Săptămâna trecută a fost una istorică pe piețele cripto, odată cu aprobarea listării fondurilor ETF Bitcoin de tip spot de către autoritățile americane (Securities and Exchange Commission – SEC) miercuri, punând capăt unei saga care durează de un deceniu.

În ceea ce privește evoluția prețului bitcoin, aceasta s-a dovedit a fi volatilă. În prima zi de tranzacționare a ETF-urilor de tip spot (joi), am văzut că nivelul de preț de 49.000 de dolari a fost testat pentru prima dată în ultimii doi ani, înainte de a se deprecia la mai puțin de 42.000 de dolari, nivel la care a încheiat săptămâna.

În prezent, bitcoin se tranzacționează la 42.400 de dolari pe platforma eToro, însă cu toate acestea, având în vedere că acum există pârghii pentru ca investitorii instituționali să obțină expunere la bitcoin prin intermediul unui vehicul reglementat, am putea să ne pregătim pentru un 2024 exploziv.

Interesant este că ether a fost un activ cu o performanță mai bună în urma anunțului SEC, iar în prezent a crescut cu 7% față de bitcoin (după cum indică perechea de tranzacționare ETHBTC) de la aprobarea ETF-urilor. Poate că este un semn că piața crede că acesta ar putea fi următorul cripto care va obține aprobarea unei cereri de listare a unui ETF de tip spot, având în vedere că este al doilea cel mai mare criptoactiv după capitalizarea de piață, iar ETF-urile de tip futures pentru ethereum sunt deja aprobate și disponibile.

- Advertisement -

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is unregulated in most EU countries and the UK. No consumer protection. Your capital is at risk.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x