Monday, April 29, 2024

Iran a lansat un atac cu zeci de drone asupra Israelului! Oamenii se adăpostesc în buncăre

Must Read

Israelul a declarat sâmbătă că Teheranul a lansat drone în direcția sa și că sistemele de apărare sunt gata să le doboare, la puțin timp după ce premierul Benjamin Netanyahu a declarat că se așteaptă ca Iranul să lanseze un atac direct și după ce a emis stare de alertă închizând școlile și ridicând avioanele de la sol.

23:33
Iordania își închide spațiul aerian „din motive operaționale” de astăzi la 20:00 UTC (23.00, ora României) până mâine la 02.00 (ora 05.00, ora României)

23:28
Spațiul aerian israelian va fi închis aviației internaționale pentru sosiri și plecări de la ora 22:30 GMT, a anunțat autoritatea aeroporturilor, relatează Reuters.

23:22
O serie de drone au fost văzute zburând din direcția Iranului peste provincia irakiană Sulaymaniya, au declarat sâmbătă pentru Reuters trei surse de securitate.

- Advertisement -

23:15
Armata israeliană a confirmat că Teheranul a lansat mai multe drone spre Israel

23:09
Postul TV Canal 12 din Israel a raportat sâmbătă că Iranul a lansat zeci de aeronave fără pilot către ținte din Israel și că era de așteptat să ajungă în câteva ore, relatează Reuters.

Un expert intervievat de acest post de televiziune, generalul în retragere Amos Yadlin, a declarat că dronele erau echipate cu câte 20 kg de explozibili fiecare și că apărarea antiaeriană a Israelului este pregătită să le doboare.

23:04
Premierul Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă seară că Israelul este pregătit pentru un atac direct din Iran și va răspunde în mod similar, relatează Times of Israel.

Gallant a spus că israelienii ar trebui să țină seama de orice ordine care ar putea fi emise de armată, care cartografiază rachetele care se îndreaptă asupra sa și alte amenințări aeriene, astfel încât publicul să știe dacă să se adăpostească.

Totodată, Israelul a plasat forțele armate în alertă totală din cauza unui posibil atac al Iranului.

Astfel, armata israeliană a anunțat sâmbătă închiderea școlilor din motive de securitate după amenințările Iranului de a răspunde atacului de la începutul lunii aprilie asupra consulatului iranian din Damasc, pus pe seama Israelului.

De duminică, în prima zi a săptămânii în Israel, „activitățile de predare, excursii și ieșiri” școlare sau extrașcolare sunt suspendate, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, într-o adresă video.

Contraamiralul Daniel Hagari a declarat că zeci de avioane de luptă au fost ridicate de la sol ca parte a stării de alertă.

Biden se întoarce la Washington pe fondul ameninţărilor Iranului la adresa Israelului

Biden s-a întors mai devreme la Washington la o zi după ce a prezis că atacurile Iranului vor avea loc „mai devreme, mai degrabă, decât mai târziu” și a încercat să emită din nou un avertisment public sever, spunând că mesajul său către Teheran este pur și simplu: „Nu”.

Wall Street Journal scria joi că este de așteptat ca Iranul să atace Israelul în următoarele 24 până la 48 de ore, însă atacul nu a avut loc. Cu toate acestea, mai multe surse din serviciile de informații americane au declarat pentru CNN că au văzut mai multe semne privind pregătirea Iranului.

Totodată, agenția de știri iraniană IRNA a anunțat că Gărzile Revoluționare iraniene au confiscat sâmbătă o navă de marfă care naviga sub pavilion portughez, dar era închiriată de la o companie cu legături cu Israelul, în strâmtoarea Ormuz.

IRNA a relatat că un elicopter al Gărzii a dus soldați la bordul navei, iar aceștia au preluat controlul asupra navei MSC Aries, care navighează sub pavilion portughez.

Potrivit relatărilor americane, Iran ar putea apela la grupări proxy pentru a lansa atacul. De altfel, vineri, 40 de rachete au fost lansate de Hezbollah, grupare libaneză apropiată Iranului, asupra teritoriului israelian. Acestea au fost interceptate și nu au produs victime.

„Va veni răzbunarea”, a titrat sâmbătă cel mai mare cotidian al Israelului, Yedioth Ahronoth. „Pentru moment, premisa este că va fi foarte curând, în următoarele zile”.

Statele Unite au anunțat vineri că trimit întăriri în Orientul Mijlociu, pe măsură ce temerile privind un atac din partea Iranului împotriva Israelului, acuzat de un atac mortal împotriva consulatului iranian din Damasc, se intensifică în regiune, iar Casa Albă a avertizat că amenințările Teheranului sunt „reale”.

Israelul nu și-a revendicat responsabilitatea pentru atacul aerian din 1 aprilie în care au fost uciși generalul iranian Mohammad Reza Zahedi, un comandant superior al Forțelor Quds din Corpul Gărzii Revoluționare Iraniene, și alți șase ofițeri care participau la o întâlnire în complexul ambasadei din Damasc.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Tesla deschide încă un Tesla Center în România, în Cluj Napoca

Producatorul de mașini electrice Tesla continuă să se extindă în Europa cu locații fizice. Următoarea deschidere în România va...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x