Doi dintre cei mai mari producatori de bunuri de consum din SUA sunt acuzati ca au incercat sa-si manipuleze clientii. Kraft Foods, care produce alimente si Philip Morris, una dintre cele mai mari companii de tutun, au incercat sa modifice bunurile pe care le produc astfel incat acestea sa dea o dependenta si mai mare. Descoperirea a fost facuta de cotidianul american gChicago Tribuneh.
Cei mai mari doi producatori de alimente si tigari din Statele Unite ale Americii – Kraft Foods si, respectiv, Philip Morris – au facut cercetari impreuna incercand sa mareasca gradul de dependenta fata de produsele lor, a descoperit publicatia gChicago Tribuneh.
Exista documente care arata ca firma Kraft a colaborat in problematica aromelor cu unii dintre cercetatorii asupra creierului de la Philip Morris care probasera substantele care produc dependenta de tutun.
Cercetarile asupra creierului ale catorva dintre angajatii Philip Morris sugereaza ca firma cunostea mai mult decat pretindea despre dependenta data de tigari. Documentele arata si ca directorii de la Kraft si Philip Morris au discutat despre investitii comune in scanarea creierului pentru a studia cum acesta proceseaza gusturile si mirosurile.
Cercetatorii in domeniul alimentatiei chiar i-au ajutat pe omologii lor din domeniul tutunului sa faca experimente asupra functionarii tigarilor intr-o fabrica de cafea germana.
Anul trecut, acelasi ziar a publicat o serie de articole care dadeau amanunte despre interesul celor de la Kraft pentru stiinta creierului, inclusiv asupra modului in care acest organ e recompensat prin alimentele dulci si grase.
Articol integral in Libertatea