Friday, December 1, 2023

L’Oreal plateste aproximativ un miliard de euro pentru Body Shop

Must Read

Compania L’Oréal, jucatorul numarul unu in sectorul cosmeticelor, va achzitiona lantul de magazine britanice Body Shop in schimbul sumei de 652 milioane lire sterline ( circa 940 millioane euro), scrie The Guardian.

Oficialii L’Oréal au declarat ca a obtinut din partea fondatorilor Body Shop, Gordon si Anita Roddick, precum si din partea ansamblului administratorilor Body Shop, “angajamentul lor irevocabil de a oferi titlurile”.

In urma achizitiei Body Shop, L’Oreal isi va mari reteaua de distributie cu 2.000 de magazine, situate in peste 15 tari.

“Aceasta achizitie va intari portofoliul marcii L’Oréal, cu o marca foarte complementara, in privinta identitatii si valorilor de prim rang. L’Oréal se angajeaza sa respecte aceste valori”, a subliniat grupul francez.

- Advertisement -

Aceasta achizitie nu este o surpriza. L’Oréal si-a exprimat aceste intentii inca din 23 februarie, cand a informat ca studiaza posibilitatea acestei achizitii. in acest fel, L’Oréal isi va consolida prezenta in sectorul distributiei.

The Body Shop, cunoscut din anul 1976 pentru sapunurile sale de fructe si prin opozitia fata de experimentele pe animale, detinea 2.085 magazine in 54 de tari pe tot globul, la finele lunii august a anului trecut, realizand o cifra de afaceri de 419 milioane de lire (603 milioane euro) in exercitiul financiar incheiat la sfarsitul lunii februarie 2005.

Principalele piete ale grupului sunt in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. incepand cu anul trecut, Body Shop a intrat si in Rusia si Iordania.

Fondatorii grupului Body Shop, Gordon si Anita Roddick, detin 19,2 la suta din capital si sunt membri neexecutivi ai consiliului de administratie.

www.wall-street.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Top cele mai cunoscute 70 de citate ale celebrului investitor Charlie Munger

Un investitor american remarcabil este Charlie Munger. Pe lângă faptul că este prieten și partener al guruului de investiții...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x