Sunday, May 22, 2022

Solutii naturiste pentru insomnie

Must Read

Relaţiile personale, dar şi performantele tale profesionale pot avea de suferit, dacă lipsa somnului rămâne o problemă care se perpetuează şi căreia nu-i acorzi atenţie. Vei primi repetate semnale de alarmă de la organismul tău, care va înregistra o creştere a nivelului de cortizon, un hormon al “stresului”, tocmai datorită privării de odihnă.

Dacă vei continua să te încăpăţânezi să ignori nevoia de somn, nu vei face altceva decât să acumulezi din ce în ce mai mult stres, iar acest cerc vicios poate cauza diverse probleme de sănătate, dintre care cele mai frecvente sunt afecţiuni ale inimii. Află cum poţi să ai parte de somn uşor, doar urmând câţiva paşi, cât se poate de simpli: Nu ignora problema! Limitează consumul de cafeină şi alcool! Fă mişcare în mod regulat! Relaxează-te!

În opinia unuia dintre cei mai cunoscuţi profesori de Psihiatrie din SUA, dr. Neil B. Kavey, care cercetează problemele cauzate de lipsa somnului încă din anul 1973, este foarte importantă conştientizarea nevoii de odihnă şi adoptarea unui regim de viaţă sănătos care să ţină cont de acest lucru. Iată câteva din sfaturile sale:

- Advertisement -

Propune-ţi scopuri realiste pe termen scurt!

Astfel, cu paşi mici, prin exersarea obiceiului de a mânca echilibrat şi cu răbdare, aşezată la masă, consumând fructe, legume, bând mai multă apă, treptat, se va induce o stare de relaxare şi confort, atingându-se atât obiectivul pierderii în greutate, cât şi cel al înlăturării oboselii, pe parcurs. Recunoaşte importanta somnului!

Ar trebui să realizezi că somnul este un proces biologic esenţial pentru buna funcţionare a organismului şi pentru întărirea rezistentei fizice şi psihice. Somnul poate ajuta la vindecarea mai rapidă a bolilor şi la menţinerea unui tonus bun. Tratează insomnia!

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Adevăratele motive ale impozitării progresive, dezvăluite de trei experți financiari. Pe cine va afecta aplicarea măsurii

Economia României este în dificultate, iar statul încearcă tot felul de soluții pentru a aduce bani la buget. Politicienii discută...
- Advertisement -

More Articles Like This