Tuesday, January 31, 2023

Olandezii au inventat o turbina SF, fara pale, care produce energie din miscarea picaturilor de apa printr-un camp electric

Must Read

Olandezii au inventat o turbina eoliana care numai a turbina nu arata: fara pale si cu un design futurist, aceasta foloseste pentru generarea de energie curgerea stropilor de apa electrizati printr-un camp electric.

Numita „Moara de vant olandeza“, aceasta este o idee ambitioasa dezvoltata sub umbrela Dutch Windwheel Corporation, un consortiu de companii din Rotterdam, scrie PhysOrg. Acestea sunt BLOC , DoepelStrijkers si Meysters.

Tehnologia folosita de aceasta nu are nimic in comun cu generarea actuala de electricitate prin intermediul vantului. Mai exact, se foloseste o tehnologie numita EWICON, al carui nume vine de la „Electrostatic WInd energy CONverter“, un acronim pentru convertirea electrostatica a energiei vantului.

Electricitatea se produce prin miscarea moleculelor de apa printr-un camp electric. Designul acesteia seamana cu o sfera acoperita de doua inele de otel si sticla. Acestea vor fi fixate pe o fundatie, care va fi in totalitate sub constructie, astfel ca „morisca olandeza“ pare ca pluteste pe apa.

- Advertisement -

In interior, se regasesc apartamente, camere de hotel, un restaurant si magazine. „Eoliana” va avea 174 de metri inaltime Apa de ploaie cazuta este filtrata si apoi data inapoi in mediu curata. Iar din gunoaiele rezidentilor este produs biogaz.

Neavand pale, aceasta si prietenoasa cu pasarile. Cantitatea de energie produsa depinde de viteza vantului, numarul de picaturi de apa, electrizarea acestora si intensitatea campului electric.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This