Cheia pentru o viaţa sexuală mai bună este comunicarea. Discuţiile despre frecvenţa actelor sexuale, preferinţe şi fantezii pot fi catalizatorul unei activităţi sexuale demne de invidiat.
Discuţia despre istoricul testelor medicale
Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie vorbit înainte de a trece la fapte este istoricul controalelor medicale. Spargeţi gheaţa spunând când aţi fost ultima oară la control. O replică de genul „Am făcut un test după ultima persoană cu care am făcut sex.”, spune experta în relaţii şi sex Laura Berman. Ceea ce nu trebuie adus în discuţie însă este numărul persoanelor care v-au trecut prin pat.
Discuţia despre ce vă excită şi ce nu
Discuţiile despre că vă face să vă pierdeţi minţile şi ce omoară pasiunea sunt absolut necesare. Important este să nu le purtaţi când sunteţi deja în dormitor, această greşeală putând duce la o atmosferă tensionată în care partenerii se tem să nu facă ceva greşit. Oricare ar fi însă momentul în care vă hotărâţi să vorbiţi despre asta, este bine să puneţi problema într-un mod pozitiv. O abordare de genul „Ador să fac sex cu tine şi mi-ar plăcea să încercăm asta”.
Discuţia despre frecvenţa actelor sexuale
Pentru a evita ulterioare nemulţumiri legate de cât de desfaceţi sex, este bine să vorbiţi despre cât de mult sex vrea fiecare dintre voi. Dacă unul dintre voi vrea zilnic şi celălalt vrea lunar, deja există o problemă. Laura Berman susţine că pentru a menţine fericirea în cuplu trebuie să faceţi sex de cel puţin două ori pe săptămână, dar, până la urmă, vă daţi seama care este frecvenţa perfectă pentru voi.
Discuţia despre fantezii
Destăinuindu-vă unul celuilalt scenariile din minte poate fi un catalizator al vieţii sexuale, cât şi un lucru care să vă facă mai apropiaţi decât sunteţi. Dar să discuţi despre dorinţele sexuale poate fi mai dificil decât pare. Dacă aveţi reticenţe legate de acest lucru, promiteţi-vă că nu vă veţi judeca pentru gândurile sexuale din mintea voastră.
Discuţia despre înşelat
Discuţiile despre înşelat nu sunt niciodată simple, dar v-ar fi mult mai uşor dacă aţi vorbi despre acest subiect înainte să apară suspiciuni. Este sănătos pentru cuplu să faceţi o listă cu lucrurile pe care le consideraţi a se încadra la capitolul „Înşelat”. De exemplu, treceţi pe listă informaţii de genul „nu avem voie să ne atingem cu alţii, dar e în regulă să dansăm?” sau „Este permis să fim prieteni pe facebook cu fosta?”.
Discuţia despre gesturile de dragoste
Este important să ştiţi care sunt gesturile care fac persoana de lângă voi să se simtă iubită şi apreciată. Conform autorului Gary Chapman, oamenii receptează diferit dragostea. Unii au nevoie de cadouri, alţii de timp de calitate petrecut împreună, complimente sau atingeri. Laura Berman sugerează să faceţi liste cu cinci propoziţii care să înceapă cu „Mă simt iubit/ă atunci când” şi să includeţi aici orice, de la „atunci când mă ţii de mână” până la „atunci când iniţiezi partidele de sex” sau „atunci când speli hainele fără să te rog să faci asta”. Berman spune că oamenii tind să iubească aşa cum îşi doresc să fie iubiţi, astfel că trebuie să fiţi atenţi la gesturile persoanelor de lângă voi.