Saturday, April 27, 2024

Fondatorul Untold, acuzat că a făcut sex cu minori: Bogdan Buta declară că este „scenariu SF”, polițiștii din Cluj Napoca au deschis o anchetă

Must Read

În presa din Cluj au fost publicate acuzații grave la adresa lui Bogdan Buta, fondator și CEO al festivalurilor Untold și Neversea. Jurnalistul Liviu Alexa susține pe site-ul ZiardeCluj.ro că Bogdan Buta ar fi întreținut, în 2021, relații sexuale cu doi tineri care la acea vreme erau minori, având 15, respectiv 16 ani. După această dezvăluire, polițiștii din Cluj au deschis o anchetă privind infracțiunea de agresiune sexuală.

ZiardeCluj.ro a publicat luni articolul cu titlul „Patronul UNTOLD a abuzat sexual doi băieți minori de 15 și 16 ani! Detalii ÎNFIORĂTOARE! Bogdan Buta face Untold Dubai într-o țară islamică pe 15 februarie. Cerem intervenția DIICOT!”.

În material sunt prezentate mărturiile unor tineri care pretind că, după schimburi de mesaje pe Tinder, publicate sub formă de captură de ecran de ZiardeCluj.ro, au fost chemați la vila lui Bogdan Buta. În total 3 adolescenți s-ar fi dus acasă la fondatorul Untold, unde acesta le-a oferit băuturi scumpe, iar apoi a făcut sex cu doi dintre ei. Un al treilea i-a furat, în schimb, gazdei o sumă de bani, două perechi scumpe de adidași (Yeezy și Balenciaga) și căști Apple.

Liviu Alexa subliniază că Bogdan Buta – pe care-l conturează ca un personaj influent și cu relații în Cluj – nu s-a interesat deloc de vârsta tinerilor pe care i-a chemat la el acasă. După acea seară, în schimb, el i-ar fi căutat prin mesaje repetate pentru a-și recupera bunurile care i-au fost furate.

- Advertisement -

După articolul apărut în publicația menționată, Bogdan Buta a transmis o scurtă reacție, prin departamentul de comunicare al Untold. El susține că acuzațiile sunt false, fiind rezultatul unor „minți bolnave, a unor șantajiști”.

„Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta.

Tot după dezvăluire, polițiștii din Cluj, coordonați de procurori, s-au autosesizat și au deschis o anchetă.

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului Untold ar fi agresat sexual, în anul 2021 doi minori, Compartimentul Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele: Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă. Precizăm faptul că până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în cursul acestei zile în spațiul public. Polițiștii de investigații criminale vor desfășura toate activităţile care se impun în vederea clarificării acestui caz și punerii în aplicare a măsurilor legale în consecință”, se arată în informarea polițiștilor clujeni.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x