Thursday, August 11, 2022

Guvernul vrea un impozit special pentru persoanele fizice care vand mai mult de doua autoturisme pe an

Must Read

Guvernul intentioneaza “instituirea unui regim fiscal distinct, aplicabil persoanelor fizice care transfera din patrimoniul personal, in cursul unui an, mai mult de doua autoturisme”, potrivit unui proiect discutat vineri de Executiv cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.

Astfel, in cazul unei persoane care vinde mai mult de doua autoturisme pe an indiferent de data dobandirii, pentru cel de-al treilea autoturism vandut vor fi aplicabile regulile de impunere specifice activitatilor independente, potrivit proiectului consultat de HotNews.ro.

Totodata voci importante din industriaauto propun un sistem nou de impozitare, aplicabil de la 1 ianuarie 2019. Impozitul auto s-ar putea schimba de la 1 ianuarie 2019 pentru a contine o componenta de mediu aplicata masinilor inmatriculate, iar impactul asteptat ar fi stimularea achizitionarii de autoturisme mai putin poluante si reducerea apetitului pentru achizitionarea de masini second-hand. Pe lista de noi taxe auto sunt si un nou timbru de mediu sau o vigneta pentru masinile din provincie care circula in Bucuresti.

- Advertisement -

Romania are nevoie rapid de o strategie eficienta de impozitare a autoturismelor pentru a stimula innoirea parcului auto, dupa ce eliminarea taxei de timbru in februarie a accelerat cresterea importurilor de masini rulate. In primele opt luni din 2017 au fost inmatriculate peste 337.000 de masini vechi, cu 110% mai mult comparativ cu intreaga perioada a anului trecut.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This