Nu mai sunt bani pentru salarii în ministere

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Guvernul va tăia până la finalul anului posturile vacante din ministere. Miniștrii au fost anunțați de Darius Vâlcov, consilier al premierului, că urmează măsuri dure.

Darius Vâlcov le-a mai spus miniștrilor că vrea eliminarea din ministere a tuturor angjaților veniți cu delegație. Cea mai grea lovitură ar urma să fie aplicată consilierilor miniștrilor – numărul acestora ar urma să fie redus.

Urmează să-și păstreze posturile, pe de altă parte, cei care le-au obținut prin concurs.

În momentul de față, în administrația publică centrală sunt multe posturi vacante, la nivelul ministerelor și agențiilor, care vor fi desființate de anul viitor. Aceasta înseamnă că în bugetul pe 2019 ele nu vor mai figura, astfel că se face economie la nivelul Executivului.

Ideea îi aparține ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, care a spus în repetate rânduri că e nevoie de un aparat guvernamental mult mai suplu.

Teodorovici motiva că sunt foarte multe posturi și sunt mulți angajați care stau degeaba. Ministrul vorbea și despre evaluări ale angajaților de la stat, dar, până când vor fi făcute acestea, posturile vacante for fi blocate.

Este vorba despre mii de posturi, inclusiv funcții de conducere, foarte bine plătite. Numărul exact al acestora nu este deocamdată cunoscut.

Darius Vâlcov le-ar fi spus miniștrilor că nu există altă soluție pentru a rezolva problema, potrivit informațiilor Digi24.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.