După apariția companiilor din sectorul de canabis și a monedelor digitale, investitorii caută următorul domeniu important, iar unii spun că acesta va fi sectorul de gaming si eSports.
eSports – reprezintă o formă competitivă de utilizare a jocurilor video. Doi sau mai mulți jucători concurează în bătălii online multiplayer până când un câștigător este desemnat.
Descoperă noul GHID de investiții în sectorul de Gaming & eSports ce cuprinde următoarele:
- Motivele pentru care această industrie merită atenția investitorilor
- Cifrele din spatele acesteia
- Modalitățile de a investi în acest sector
- Diferențele dintre Acțiuni, CFD-uri și USGAME CFD
- Modalitatea de a realiza prima tranzacție pe platforma de tranzacționare xStation
DESCARCĂ GHIDUL GRATUIT
Fanii pot urmări aceste evenimente competitive prin intermediul serviciului de streaming Twitch, care are 140 de milioane de utilizatori unici în fiecare lună, iar fanii revin tot mai des pentru a viziona transmisiunile live.
Având în vedere acest entuziasm, tot mai mulți investitori caută modalități de a pătrunde în acest domeniu. Pe măsură ce acest sector începe să devină accesibil investitorilor, apar tot mai multe metode prin care poți investi, precum acțiunile tranzacționate la bursă sau ETF-urile, două dintre cele mai populare instrumente de pe piețele internaționale.
Poți analiza această piață în creștere, urmărind evoluția acțiunilor următoarelor companii.
Companie de divertisment la nivel global, cu un calificativ Zacks de 2 (Buy), ce creează jocuri video, conținut și servicii online pentru console, PC-uri, telefoane mobile și tablete. Aceasta a obținut un calificativ VGM de B și provine dintr-o industrie de top Zacks (top 19%).
Compania, care are un Zacks Rank de 3 (Hold), oferă servicii interactive de difuzare video care include eSports, muzică, reality show-uri și multe altele. HUYA are sediul în Guangzhou, China. Ea are un scor VGM de C și face parte dintr-o industrie de top Zacks (top 13%).
Activision Blizzard este cea mai de succes companie de divertisment din lume. Acțiunea are un Zacks Rank de 3 și un scor VGM de C. Aceasta aparține unei industrii de top Zacks (top 19%).
Compania, cu un Zacks Rank de 3, este un dezvoltator, editor și comerciant de divertisment interactiv pentru consumatorii din întreaga lume. Aceasta aparține unei industrii de top Zacks (top 19%) și are un scor VGM de D.
Sea Limited oferă divertisment digital, e-Commerce și servicii financiare digitale cunoscute sub numele de Garena, Shopee și AirPay. Deși are un scor VGM de D, acțiunea face parte dintr-o industrie de top Zacks (40%) și din sectorul Zacks (44%).
Investiții în eSports: Acțiuni ale companiilor de Gaming & eSports
Prima și probabil cea mai evidentă modalitate de a investi în eSports este prin intermediul acțiunilor companiilor cotate la bursă. Industria de eSports include deja jucători mari, precum Amazon (NASDAQ: AMZN), care a intrat pe scena jocurilor video în momentul în care a achiziționat Twitch în 2014 pentru 970 de milioane de dolari.
Deși o companie ca Amazon nu oferă o expunere pură la sectorul de eSports, oferă stabilitate. Companiile mari precum Amazon ar putea fi o investiție bună pentru cei care sunt noi în acest domeniu și caută o modalitate stabilă de a avea acces la lumea din ce în ce mai mare a jocurilor video competitive.
Desigur, alții preferă să investească la o scară mai mică, iar noi opțiuni din acest sector apar constant – de exemplu, Enthusiast Gaming Holdings (TSXV: EGLX), al cărei IPO a avut loc în octombrie 2018.
La fel ca în cazul oricărei piețe, companiile mai vechi au în general o volatilitate sporită. Dar acest aspect poate reprezenta și potențial mai mare de câștig pentru investitorii care cumpără la prețuri scăzute. Depinde de investitorii individuali să evalueze oportunitățile de investiții care se potrivesc profilului lor de risc și orizontului de timp pe care îl vizează și să aleagă cele mai bune variante pentru portofoliile lor.
Investiții în eSports: acțiuni aferente sectorului de eSports
Întrucât acțiunile companiilor din sectorul de eSports pot fi o alegere solidă de investiții, este important să ne amintim amploarea pieței.
Pentru a ne face o idee cu privire la amploarea sectorului de jocuri video, anul trecut au fost acordate premii în valoare de peste 155 de milioane de dolari în aproape 3.500 de turnee de eSports. Cele mai mari premii au fost acordate pentru jocuri precum: Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, StarCraft 2 și Fortnite.
În 2018, cea mai bună echipă de eSports a fost Team Liquid, o organizație profesionistă de jocuri alcătuită din 60 de sportivi de calibru. Membrii săi au câștigat anul trecut peste 25 de milioane de dolari.
Ce înseamnă asta? Pe scurt, în timp ce sectorul de eSports începe să câștige tot mai mult teren, iar numărul spectatorilor competițiilor de jocuri video continuă să crească, piețele affiliate beneficiază și ele de pe urma acestui proces – de exemplu, companiile care dezvoltă și comercializează produse legate de jocuri au potențialul de a obține câștiguri semnificative.
NVIDIA (NASDAQ: NVDA), care produce microchip-urile pentru calculatoare, considerate un element crucial în lumea jocurilor video, este unul dintre exemple, 86% dintre jucători utilizând componentele produse de companie.
De asemenea, există și alte tipuri de hardware de luat în considerare, precum căști, mouse-uri, tastaturi de gaming și console. Din acest motiv, companii precum Microsoft (NASDAQ: MSFT) și Logitech International (NASDAQ: LOGI) ar putea fi, de asemenea, oportunități de a profita de popularitatea în creștere a sectorului de eSports.
Investiții în eSports: ETF-uri
Din moment ce sectorul de eSports este încă la început, nu există încă ETF-uri ”pure” formate din companii din acest domeniu. Cu toate acestea, dacă ești în căutarea obținerii unei expuneri și ai prefera să investești în instrumente ETF, ETFMG Video Game Tech ETF (NYSE: GAMR) este o opțiune de luat în considerare.
Trebuie remarcat faptul că rata costurilor (expense ratio) este puțin ridicată la 0,82%, iar cele mai multe dintre cele 68 de companii componente sunt legate de tehnologie. Prin urmare, dacă dorești un instrument mai diversificat, acesta ar putea fi o opțiune viabilă.
Descoperă noul GHID de investiții în sectorul de Gaming & eSports ce cuprinde următoarele:
- Motivele pentru care această industrie merită atenția investitorilor
- Cifrele din spatele acesteia
- Modalitățile de a investi în acest sector
- Diferențele dintre Acțiuni, CFD-uri și USGAME CFD
- Modalitatea de a realiza prima tranzacție pe platforma de tranzacționare xStation
În concluzie, indiferent dacă alegi acțiuni tranzacționate la bursă, acțiuni ale companiilor din sectorul de eSports sau ETF-uri, există tot mai multe opțiuni prin care poți obține expunere pe această piață interesantă și în plină dezvoltare.
- Ghid GRATUIT de tranzactionare actiuni la bursa: —>> https://goo.gl/8hCcym
- Consultanță de investiții la bursă: —>> https://bit.ly/2PvDpKZ
- Carte GRATUIT “100 Best Stock to BUY in 2019” —>> https://bit.ly/inregistrare-xtb
- Ghid GRATUIT de tranzactionare cryptomonede: —>> https://bit.ly/2VhZpLo
- Inscrie-te in grupul de facebook: Invest Club – Grupul Investitorilor din Romania.