Tuesday, October 4, 2022

Ajutoare de la stat de până la 500 de lei pentru încălzire. Care sunt principalele criterii

Must Read

După aproape un deceniu de așteptare, o lege prin care ar urma să se dea ajutoare de încălzire este, în sfârșit, la un pas de adoptare. Sumele pot ajunge până la 500 de lei pe lună, în funcție de anumite criterii, informează Realitatea Plus.

Potrivit proiectului, cei care folosesc gaze naturale ar putea primi cel mult 250 de lei, cei care folosesc energie electrică – 500 de lei, iar în cazul utilizării combustibililor solizi și petrolieri, ajutorul va fi de 80 de lei.

Venitul lunar este un criteriu principal pentru acordarea ajutorului de încălzire.
Principalii beneficiari trebuie să aibă cel mult 810 lei pe membru de familie venit mediu net lunar, iar în cazul celor care locuiesc singuri, suma poate ajunge la 1.445 de lei.

Românii pot primi cel puțin 10% din aceste sume, cele mai multe fonduri adresându-se persoanelor cu cele mai mici venituri.

- Advertisement -

Alte criterii de care ar putea depinde acordarea ajutorului de stat sunt vârsta, starea de sănătate și locul de domiciliu. Ajutoarele se adresează în special persoanelor care stau în zone izolate, se arată în proiectul Ministerului Muncii.

Sursa: realitatea.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Românii care vând sau cumpără bunuri rusești riscă amenzi de până la 30.000 de lei

Românii care vând sau cumpără bunuri rusești, chiar dacă acestea sunt aduse dintr-un alt stat decât Rusia, iar bunurile...
- Advertisement -

More Articles Like This