Tuesday, December 7, 2021

Consiliul Concurenţei va intra pe fir. O tranzacție importantă a Hidroelectrica este analizată

Must Read

Consiliul Concurenţei a transmis marți, 5 ianuarie, că analizează tranzacţia prin care Hidroelectrica intenţionează să preia companiile Crucea Wind Farm şi Steag Energie Romania.

Activitatea principală a Crucea Wind Farm este producţia şi comercializarea energiei electrice în România, prin intermediul Centralei Electrice Eoliene Crucea Nord, cu o putere instalată de 108 MW, în timp ce Steag Energie România prestează servicii tehnice de inginerie şi monitorizează serviciile derulate de diverşi furnizori pentru Crucea Wind Farm, transmite autorităţii de concurenţă.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

- Advertisement -

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Liberalizarea pieței de energie electrică

Cristian Bușoi este de părere că Autoritatea Națională de Reglementare în Energie nu a gestionat deloc bine momentul liberalizării pieței de energie electrică în România.

Într-o postare pe pagina personală de facebook, Cristian Bușoi subliniează faptul că ANRE ” nu a gestionat deloc bine momentul liberalizării pieței de energie electrică în România”.

Acesta a subliniat faptul că în prezent milioane de români plătesc tarife mult mai mari, deoarece nu au luat la cunoștință ce trebuie să facă pentru ca drepturile să le fie respectate.

„Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) nu a gestionat deloc bine momentul liberalizării pieței de energie electrică în România. Sunt milioane de români care, astăzi, plătesc tarife crescute pentru că nu li s-a spus ce trebuie să facă de către o instituție a statului care ar fi trebuit să îi respecte, să îi informeze și să îi protejeze.

Reușita liberalizării se măsoară prin numărul consumatorilor care își schimbă furnizorul, care la noi este mult prea mic”, a scris Bușoi.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, anunță că se pregătește să oprească temporar producția, din cauza scumpirii energiei și gazelor

Biroul de presă al Azomureș precizează că oprirea este temporară, dar angajații vor avea în continuare de lucru și...
- Advertisement -

More Articles Like This