Tuesday, June 15, 2021

Hidroelectrica vrea sa investeasca peste 170 milioane lei in retehnologizarea hidrocentralei Bradisor

Must Read

Compania de stat Hidroelectrica, unul din cei mai mari producatori de energie din tara, vrea sa investeasca 170,37 milioane lei in retehnologizarea hidrocentralei Bradisor.

Subiectul va fi supus aprobarii in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 4 martie.

Prin aceasta retehnologizare se urmareste functionarea CHE Bradisor si a celorlalte obiecte ale amenajarii, in conditii de siguranta pentru un ciclu de 30 de ani, precum si cresterea randamentului hidroagregatului cu circa 2% fata de randamentul din proiectul initial.

“Neaprobarea investitiei ar conduce la amanarea demararii procedurilor de achizitie si intarzierera realizarii lucrarilor de retehnologizare. Pentru limitarea incarcarilor hidrodinamice care pot produce ruperea paletelor, puterea maxima pe un grup s-a restrictionat la P=50 MW.

De asemenea, s-a limitat functionarea cu un grup la puteri sub 40 MW pentru a nu functiona in zona debitelor partiale, unde prezenta pulsatiilor de presiune provocate de vartejul central favorizeaza initierea si propagarea fisurilor la palele rotorice si chiar ruperea acestora. Astfel, in scopul protejarii turbinelor Francis, in prezent hidroagregatele functioneaza restrictionat, in domeniul 40/50 MW”, arata nota de fundamentare.

- Advertisement -

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie regenerabila din Romania, fiind principalul furnizor de servicii auxiliare si avand un rol important in legatura cu securitatea Sistemului National de Energie (SEN).

In 2019, Hidroelectrica a produs 15,2TWh din cele 209 centrale hidroelectrice in functiune, avand o capacitate totala instalata de 6,4GW. Cu o cifra de afaceri de 873 milioane euro, EBITDA de 613 milioane euro si un profit net de 290 milioane euro, Hidroelectrica este una din cele mai mari si mai profitabile companii de stat din Romania.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Câştig fabulos la bursă în 2020 pentru un român, persoană fizică. Ce impozit a plătit apoi statului

Un român, persoană fizică, a avut un an excelent în 2020, în plină pandemie. El a realizat un profit...
- Advertisement -

More Articles Like This