Sunday, April 2, 2023

Protest la Ministerul Sănătăţii, după incendiul de la Institutul Matei Balş: “Demisia! Ieşi afară!”

Must Read

Zeci de oameni au ieşit în stradă, astăzi, şi au organizat un protest în faţa Ministerului Sănătăţii, după incendiul de la Institutul Matei Balş în urma căruia şase oameni bolnavi de COVID-19 au murit.

Oamenii au ajuns în faţa Ministerului Sănătăţii după ce, cu câteva zeci de minute mai devreme, la minister a ajuns şi Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.

Protestatarii, majoritatea ieşiţi în stradă la îndemnurile reprezentanţilor partidului AUR, au cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu după incendiul devastator de la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Oamenii au strigat: “Demisia!” sau “Ieşi afară!”, pentru a protesta faţă de tragediile care se tot repetă în spitalele din România şi faţă de Guvernul care continuă să menţină în funcţiune acelaşi sistem prost, creat în urmă cu zeci de ani.

- Advertisement -

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a explicat că, după incendiul de la Institutul Matei Balş, urmează ca ancheta să stabilească ce s-a întâmplat, dar şi cine se face responsabil de tragedie.

Reacţia ministrului Vlad Voiculescu la protestul din faţa ministerului

“Mai întâi trebuie stabilite responsabilitățile. Și cei care sunt resposabili trebuie să își asume inclusiv să plece dintr-o anumită funcție.

La Matei Balș vorbim despre un manager interimar. Managerul care a fost acolo o perioada foarte luga acum este un membru al Parlamentului Românie. Dar putem să vorbim despre manageri dacă a fost o problema care ținea de management al spitalului.

Dacă a fost un accident dintr-o altă cauză, nerespectarea unei proceduri care există și nu a fost respectată, sau altă cauza tehnică de acolo, responsabilitatea poate să fie în altă parte.

De-asta e important să avem un răspuns la anchetă și, spre deosebire de Piatra Neamț, mi-ar plăcea să avem un răspuns clar din partea celor care verifică”, a explicat ministrul pentru Antena 3.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Fraţii Tate vor fi eliberaţi. Cei 2 rămân în arest la domiciliu 30 de zile

Fraţii Tristan şi Andrew Tate vor fi eliberaţi arestul preventiv, în urma unei decizii luate, vineri seara, de Curtea...
- Advertisement -

More Articles Like This