Sunday, July 25, 2021

Premieră istorică: Rezervele de aur ale Rusiei le-au depășit pe cele în dolari

Must Read

Un efort demarat de mai mulți ani de Moscova pentru reducerea expunerii față de activele americane a împins valoarea rezervei de aur ale Rusiei peste cea de dolari pentru prima dată în istorie, relatează Bloomberg .

Aurul constituia 23% din rezervele băncii centrale de la Moscova la sfârșitul lunii iunie a anului trecut, potrivit unui raport publicat luni noaptea de către aceasta, datele fiind cele mai recente după care se poate face o analiză defalcată.

Procentul rezervelor de dolari au scăzut la 22% comparativ cu 40% în 2018.

Aurul a depășit dolarul ca procent în rezervele Rusiei pentru prima dată de când au început să fie ținute astfel de înregistrări, tranziția făcând parte dintr-o strategie prezentată de președintele Vladimir Putin de a diminua dependența economiei ruse de dolari și reduce vulnerabilitatea sa în fața sancțiunilor pe fondul deteriorării relațiilor cu Washingtonul.

- Advertisement -

Aurul este acum a doua cea mai mare componentă a rezervelor băncii centrale de la Moscova, după euro care constituie aproximativ o treime din total. În jur de 12% din rezerve sunt constituite din yuani chinezești.

Banca centrală a Rusiei a cumpărat și alte metale prețioase în valoare de 4,3 miliarde de dolari în aceeași perioadă, potrivit raportului.

Rusia și-a majorat rezervele internaționale în ultimii ani, cheltuind peste 40 de miliarde de dolari pentru achiziționarea de aur în ultimii 5 ani, devenind cel mai mare cumpărător din lume.

Banca centrală a anunțat însă că nu și-a mai majorat rezervele de aur în prima jumătate a anului trecut pentru a încuraja minerii și băncile să exporte mai mult pentru a aduce valută în țară după ce prețul petrolului s-a prăbușit.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

VIDEO. Jean-Claude Van Damme, filmat într-o mașină alături de români, ascultând manele

Actorul Jean Claude Van Damme a fost filmat într-o mașină, alături de mai mulți români, în timp ce asculta...
- Advertisement -

More Articles Like This