Pentru că vor să fie mai eficiente, autoritățile din Botoșani cer ajutorul preoților pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze. Chiar Prefectura a decis să discute această strategie cu reprezentanții Protopopiatelor pentru a-i lămuri pe enoriași că vaccinul este cea mai bună cale de imunizare și de luptă cu SARS-CoV-2.

Atât reprezentanţii Prefecturii Botoșani, cât și cei ai Direcţiei de Sănătate Publică de acolo au declarat că apela la preoţi pentru a-i convinge pe enoriași să se vaccineze împotriva COVID-19. Deocamdată, campania de vaccinare a început luni, 4 decembrie, cu imunizarea personalului medical.

A doua etapă a vaccinării îi vizează pe cei din grupele de risc. Având în vedere că există o categorie a persoanelor reticente la vaccinul împotriva noului coronavirus, autorităţile din Botoşani s-au gândit să apeleze la preoţi, potrivit Adevărul.

”Biserica este organizată. Vom avea discuţii cu reprezentanţii Protopopiatelor”, a declarat prefectul Dan Nechifor, care mizează pe faptul că oamenii bisericii îi vor convinge pe enoriaşi să se înscrie la vaccinare.

 

Și reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică sunt de părere că oamenii ascultă de preoţii din parohie.

 

Sursa: antena3.ro

>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.