Friday, June 14, 2024

Câți bani estimează că va face Pfizer anul acesta din vaccin și din pilula contra Covid

Must Read

Pfizer și-a majorat marți estimările privind vânzările pe întregul an ale vaccinului său COVID-19 la aproximativ 32 de miliarde de dolari și a transmis că se așteaptă la alte 22 de miliarde de dolari din vânzările pilulei sale antivirale pentru această boală, transmite Reuters.

Vaccinul, bazat pe tehnologia ARNm care stă și în spatele produsului de la rivalul Moderna, este utilizat în peste 160 de țări, inclusiv în Statele Unite, Pfizer urmărind să fabrice peste 4 miliarde de doze în 2022.

Anul trecut compania farma a produs 3 miliarde de doze de vaccin contra Covid-19.

Paxlovid, antiviralul Pfizer pentru tratarea COVID, s-a dovedit promițător în reducerea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, iar compania se așteaptă să producă cel puțin 120 de milioane de seturi de tratament cu acest medicament oral.

Analiștii estimaseră vânzări de 33,79 miliarde de dolari pentru vaccin și de 22,88 miliarde de dolari pentru Paxlovid, potrivit datelor Refinitiv.
În total, Pfizer a prognozat pentru 2022 vânzări de 98 – 102 miliarde de dolari, de asemenea sub estimările de analiștilor de 105,48 miliarde de dolari.
  • Potrivit ultimelor informații oficiale, România a primit circa 18 milioane de doze de vaccin Pfizer BioNTech, fiind administrate peste 11 milioane de doze.

La sfârșitul lunii ianuarie, Ombudsmanul UE, Emily O’Reilly, a reproşat Comisiei Europene că a refuzat să dea informaţii despre schimburile de SMS-uri dintre şefa executivului UE, Ursula von der Leyen, şi directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, pe tema cumpărării vaccinurilor împotriva COVID-19.

- Advertisement -

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x