Tuesday, May 30, 2023

Zona euro: “Motorul” german a adus cea mai solidă creștere a producției de după 2018

Must Read
Producţia din zona euro a crescut în decembrie în cel mai rapid ritm din ultimii doi ani şi jumătate, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.
Rezultatele din decembrie ale indicelui IHS Markit – care măsoară activitatea sectorului privat – arată o creştere condusă de Germania, însă şi celelalte ţări au înregistrat creşteri. Indicele pentru zona euro s-a situat la 55,2 pentru ultima lună a anului trecut de la 53,8 în noiembrie, în condiţiile în care pragul de 50 desparte contracţia şi creşterea economică.
Datele vin pe măsură ce guvernele europene continuă să se confrunte cu noile cazuri de COVID-19. Ultimele restricţii, lansate pentru a controla infecţiile cu coronavirus, au fost îndreptate în mare parte asupra barurilor şi restaurantelor, fapt ce i-a permis sectorului manufacturier să îşi continue activitatea. Astfel, scăderea pe care a înregistrat-o economia a fost mult mai mică prin comparaţie cu faza iniţială a pandemiei.
“Producţia din zona euro a terminat 2020 într-o notă puternică şi încurajatoare. Cu toate acestea, creşterea numărului de cazuri va continua să influenţeze pieţele bursiere pe termen scurt, iar creşterile vor fi limitate”, spune Chris Williamson, economist al IHS Markit.
De altfel, rezultatele nu surprind în totalitate peisajul de la sfârşitul lui decembrie, de vreme ce Franţa a închis temporar traficul de pe Canalul Mânecii după ce a fost descoperită o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 în Marea Britanie.
Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Record pentru Dedeman: în 2022, a avut cele mai mari cifre de afaceri şi profit din istoria companiei

Dedeman, compania deținută de frații Pavăl, a încheiat anul 2022 cu cel mai mare profit net, cea mai mare...
- Advertisement -

More Articles Like This