Monday, January 17, 2022

Cargoul scufundat în Marea Neagră, vechi de 48 de ani, transporta cărbune din Rusia în portul Constanţa

Must Read

În cursul dimineții, o navă sub pavilion rusesc s-a scufundat în largul Mării Negre, iar o altă ambarcațiune, un remorcher românesc, care se afla în zonă, a intervenit pentru salvarea echipajului.

Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, vaporul este sub pavilion Insulele Comoros, a fost construit în urmă cu 48 de ani şi are capacitatea de 3.500 tdw (tonaj deadweight). Acesta a precizat că una dintre persoanele care au murit în urma scufundării cargoului ar fi comandantul navei, potrivit Agerpres.

Două persoane au murit, una este dată dispărută, iar zece au fost salvate, din totalul celor 13 membri de echipaj (cetăţeni ucraineni) ai cargoului care s-a scufundat, joi, în Marea Neagră, la peste 70 de mile marine de portul Constanţa, transmite Mihălcioiu citat de DC News.

Cei 10 marinari salvați după scufundarea vasului Volgo Balt 179 vor fi transportați la dana de pasageri din Portul Constanța, la finalizarea operațiunilor de salvare, au anunțat reprezentanții societății Grup Servicii Petroliere, a cărei navă, GSP Falcon, a ajuns prima la locul tragediei.

„La 04.40 dimineața, GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava Volgo Balt 179. Operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile, cu vânt de 50 km/h și valuri de patru metri. Ultimul mesaj transmis de Volgo Balt 179 a fost de abandon navă”, au anunțat reprezentanții societății.

- Advertisement -

Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbați și o femeie, toți cetățeni ucraineni. Până în acest moment au fost salvați 10 marinari, între care și femeia, ce se află în siguranță la bordul GSP Falcon.

„Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon și primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operațiunea de salvare continuă”, au mai precizat sursele citate.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: criza energetică, indusă de Guvern! Adevărul despre pandemie şi Big Pharma + cacealmaua lui Putin VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu a abordat, luni, trei subiecte în tradiţionalul său live pe Facebook: criza energetică, pandemia şi situaţia...
- Advertisement -

More Articles Like This