Sunday, July 25, 2021

Cinci instituţii de top s-au unit pentru o nouă platformă. Românii vor putea dobândi mult mai uşor o educaţie financiară

Must Read

Povestea primei rafinării românești – una dintre cele mai vechi din Europa – a ajuns la final. După 126 de ani, „Steaua Română” de la Câmpina – cea mai longevivă rafinărie petrolieră din Europa – a intrat în faliment. Are multă rugină și mărăcini în jurul ei, o gară părăsită, destulă tăcere în hectarele din curte și patru angajați care așteaptă să-i stingă lumina.

Educaţia financiară este un subiect la care mai trebuie muncit în România. Tocmai în acest sens, cinci instituţii de top din România s-au unit pentru un demers unic.

Platformă de educaţie financiară pentru toţi românii

Cele cinci instituţii sunt Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României (BNR), Ministerul Finanţelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB). Ele anunţă lansarea unei platforme de educaţie financiară, care poate fi accesată pe pagina www.edu-fin.ro.

Cu această ocazie, instituţiile partenere invită entităţile angrenate în proiecte din domeniul educaţiei financiare să îşi înscrie, până la finele lunii aprilie 2021, programele proprii de educaţie financiară, dezvoltate începând cu anul 2018, pe platforma www.edu-fin.ro, la secţiunea Cartea Albă.

- Advertisement -

Prin intermediul platformei www.edu-fin.ro se creează o bază de date, care cuprinde toate entităţile care doresc să-şi promoveze proiectele de educaţie financiară, derulate în nume propriu la nivel naţional. Înscrierea în această bază de date este facilă, permiţând o mai bună interconectare a actorilor implicaţi în activităţi de educaţie financiară, oferind şi o imagine de ansamblu a educaţiei în acest domeniu din România.

Pentru publicul larg, site-ul reprezintă o platformă interactivă, ce pune la dispoziţie sfaturi practice pentru toţi cei care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele, atitudinea şi comportamentul financiar.

Platforma a apărut în urma acordului semnat în 2018 de cele cinci instituţii partenere

Cele cinci instituţii partenere au încheiat, în anul 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare şi pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară. Acordul reprezintă expresia concretă a recunoaşterii importanţei educaţiei financiare de către părţi şi creează cadrul interinstituţional pentru coordonarea eforturilor în domeniul educaţiei financiare.

Unul dintre obiectivele Acordului de colaborare vizează elaborarea “Cărţii albe”, care va conţine şi lista tuturor actorilor angrenaţi în activităţi/proiecte din domeniul educaţiei financiare.

Lansarea platformei de educaţie financiară www.edu-fin.ro reprezintă o etapă a procesului de elaborare a Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară, a cărei primă formă va fi lansată spre consultare publică în cursul anului.

Ce urmăreşte Strategia Naţională de Educaţie Financiară?

Toate părţile interesate vor avea posibilitatea să avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma www.edu-fin.ro şi să se implice în implementarea acesteia.

Realizarea unei Strategii Naţionale de Educaţie Financiară reprezintă o soluţie validată de practica europeană şi internaţională pentru impulsionarea creşterii gradului de educaţie financiară.

De asemenea, urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe şi abilităţi financiare ale cetăţenilor, ajutându-i să gestioneze riscurile asociate accesării, cu mai mare uşurinţă, a unor servicii financiare tot mai complexe şi să beneficieze, într-o măsură cât mai mare, de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situaţiei şi perspectivelor lor financiare.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

VIDEO. Jean-Claude Van Damme, filmat într-o mașină alături de români, ascultând manele

Actorul Jean Claude Van Damme a fost filmat într-o mașină, alături de mai mulți români, în timp ce asculta...
- Advertisement -

More Articles Like This