Tuesday, March 19, 2024

Frații Dedeman pregătesc o super lovitură! Ce vor să facă în 2021

Must Read

Pandemia de coronavirus nu a afectat deloc afacerile fraților Dedeman. Chiar dacă România se află într-o criză sanitară și financiară fără precedent, producătorul de cărămizi Cemacon, deţinut de Dedeman a înregistrat un profit considerabil în 2020, iar previziunile pentru anul 2021 arată și mai bine.

Potrivit bugetului pentru 2021 aprobat de acţionari pe 28 aprilie, în acest an, producătorul de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON), deţinut de Dedeman, estimează un profit net de 29,96 milioane lei. În ceea ce privește cifra de afaceri , Cemacon estimează o sumă de 166,77 milioane lei, ambii indicatori în creştere cu 33% în acest an, faţă de anul trecut.

De menționat este faptul că, nici în anul 2020, Cemacon nu a întâmpinat probleme financiare. Mai exact, în anul pandemic, compania deținută de Dedeman a realizat o cifră de afaceri netă de 125,25 milioane lei şi un profit net de 22,53 milioane lei.

Totodată, raportul companiei mai precizează că în acest an, ținta Cemacon este depășirea performanțelor reord din anul 2019, prin fructificarea investițiilor care au fost derulate în ultimii ani.

- Advertisement -

“După un an 2020 marcat de pandemie şi de măsurile restrictive adoptate în acest context, în care totuşi Cemacon a reuşit o performanţă comercială şi financiară bună, mai ales în a doua parte a anului, recuperând din cantităţile de produs şi vândut în trimestrul 2, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2021 este unul de creştere puternică a cifrei de afaceri şi a rezultatului net. Se ţinteşte depăşirea performanţelor record din 2019 prin fructificarea investiţiilor derulate în ultimii ani, a portofoliului de produse şi a poziţionării de brand, precum şi a eficienţei procesului de producţie.

Bineînţeles că premisa de bază este o evoluţie pozitivă a cererii de materiale de zidărie şi absenţa unor evenimente cu puternic impact negativ asupra pieţei”, arată un raport al companiei.

Investiții de peste 33 de milioane în 2021

În ceea ce privește investiile din 2021, compania a stabilit că va investi în acest an 33,38 milioane lei, în ciuda volatilității crescute induse de pandemie. Investițiile vizează reparații capitale, dar și upgradeuri pentru mai multe zone de activitate din companie.

“În ciuda volatilităţii crescute induse de epidemia de coronavirus, Cemacon va susţine un efort investiţional semnificativ şi în anul 2021. Principalele investiţii propuse fac referire la proiecte cu finanţare din fonduri nerambursabile, menite a aduce un impact imediat şi semnificativ în business; de asemeni, se vor finaliza câteva repere de investiţii aflate în curs la începutul acestui an.

Pe lângă acestea, alocările mai vizează investiţii de reparaţii capitale, înlocuire şi upgrade pentru mai multe zone de activitate din companii, precum şi investiţii noi, toate cu rol important în continuitatea activităţii companiei şi în eficientizarea de cost”, se arată în planul companiei.

De menționat este faptul că, Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi are o valoare de piaţă de 249,28 milioane lei, iar acţionarul majoritar este Dedeman, cu 73,33% din acţiuni.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x