Friday, July 30, 2021

Banca Mondială refuză să ajute El Salvador să introducă Bitcoin ca mijloc de plată

Must Read

Banca Mondială a respins cererea făcută de El Salvador, în care țara din America Centrală cerea sprijin în implementarea Bitcoin ca mijloc legal de plată, informează BBC.

Instituția internațională de creditare și-a motivat decizia citând probleme de transparență și impactul “minării” de Bitcoin asupra mediului înconjurător.

La începutul lunii, El Salvador a anunțat că intenționează să devină primul stat din lume care va adopta legal criptomoneda. El Salvador va folosi Bitcoin ca mijloc legal de plată, în paralel cu dolarul american.

Decizia Băncii Mondiale ar putea împiedica El Salvador să-și atingă obiectivul de a introduce Bitcoin ca mijloc de plată la nivel național în următoarele trei luni.

- Advertisement -

“Guvernul din El Salvador ne-a abordat pentru sprijin în privința Bitcoin, însă Banca Mondială nu poate oferi suport având în vedere probleme de transparență și de mediu”, a anunțat instituția.

Răspunsul Băncii Mondiale vine după ce ministrul de Finanțe din El Salvador, Alejandro Zelaya, a anunțat miercuri că a cerut ajutorul instituției de creditare. Zelaya a spus că discuțiile cu Fondul Monetar Internațional (FMI) au fost încununate de succes, adăugând că FMI “nu este împotriva” implementării criptomonedei. Cu toate acestea, FMI a anunțat săptămâna trecută că vede “probleme macroeconomice, financiare și legale” în privința adoptării Bitcoin în El Salvador.

Săptămâna trecută, El Salvador a devenit prima țară din lume care a clasificat Bitcoin drept mijloc legal de plată, după ce Parlamentul țării a aprobat propunerea președintelui Nayib Bukele. Astfel, Bitcoin va deveni mijloc legal de plată, alături de dolarul american, în 90 de zile de la votul din Congres. Potrivit legii, orice afacere va trebui să accepte Bitcoin drept mijloc de plată pentru bunuri sau servicii, cât timp dispune de tehnologia necesară să proceseze tranzacția.

Economia din El Salvador se bazează în mare parte pe banii trimiși în țară de cetățenii plecați să lucreze în străinătate, aceste sume reprezentând 20% din PIB. Cei peste 2 milioane de oameni plecați trimit anul în țară peste 4 miliarde de dolari.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice: Ana Maria Popescu, argint în proba de spadă, după o finală dramatică

Campioana olimpică de la Rio a fost la un pas să cucerească cea mai străluicitoare medalie! După primele trei...
- Advertisement -

More Articles Like This