Friday, April 26, 2024

Librăriile Diverta vor să intre în insolvență. Impactul pandemiei s-a resimțit în toată țara

Must Read
Vești noi pentru românii care obișnuiesc să își achiziționeze cărțile preferate din librăriile Diverta. După o lupta grea dusă cu pandemia de coronavirus, în final, lanțul de librării a cerut intrarea în insolvență. Datoriile au înregistrat un nivel fără precedent.

Lanțul librăriilor Diverta se numără printre cele mai afectate firme din România de pandemia de coronavirus, iar impactul a început să se cunoască de abia acum. În acest context, cel mai mare retailer integrat în domeniul cărţii, papetăriei şi jucăriilor, şi-a cerut intrarea în insolvenţă.

Trebuie menționat faptul că, potrivit datelor analizate de Profit.ro, anul trecut, pe fondul pandemiei de coronavirus, lanțul Divera a închis inclusiv toate librăriile din ţară, înregistrând pierderi puternice.

În același timp, potrivit sursei citate, firma prin care a fost înaintată cererea de insolvenţă şi care operează lanţul de librării a trecut anul trecut de la afaceri de 64,3 milioane lei şi un profit net de 63.474 lei, cu 214 angajaţi, la afaceri de 38,9 milioane lei şi pierderi de 10,7 milioane lei, cu 156 de angajaţi.

Datorii de peste 30 de milioane de lei

În ceea ce privește datoriile, datele analizate de Profit.ro, în cazul acestei firme, datoriile totale au urcat de la 33,2 milioane lei la 33,9 milioane lei. Menționăm faptul că această cerere de insolvenţă a fost depusă după ce împotriva firmei au fost înaintate mai multe solicitări de încuviinţare de executare silită şi ordonanţe de plată de către diferiţi furnizori, mai precizează sursa citată.

- Advertisement -

În cazul în care urmează va fi aprobată în instanță, aceasta va fi a doua intrare în insolvenţă a lanţului, după cea din 2010, declanşată atunci pe fondul crizei financiare globale.

Radu Octavian susține că s-a ajuns la momentul în care nu mai există lichidități și la pierderi fără precedent, așa că insolvența nu poate fi evitată.

”Am rămas fără lichidităţi. Anul trecut, în perioada în care am fost închişi, am pierdut 1,3 mil. euro. Acum ne-am mai revenit, dar nu suficient cât să putem evita insolvenţa. Datoriile sunt prea mari, ajung la 6 mil. euro, către furnizorii de cărţi, de papetărie şi către malluri. Către bănci nu avem datorii“, spune Octavian Radu, potrivit ZF.ro.

Amintim faptul că retailerul Diverta a fost înfiinţat în 1999 de Radu Octavian. Diverta are astăzi o reţea de 25 de magazine la nivel naţional.

Sursa: capital.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x