Tuesday, March 19, 2024

Gartner: UiPath este lider mondial în roboți software și în 2021

Must Read

Compania româno-americană UiPath rămâne pe poziția liderul mondial în domeniul roboților software și în ediția 2021 a Magic Quadrant pentru RPA, realizat de compania internațională de consultanță Gartner.

„Cadranul Magic” evaluează firmele pe două axe: capacitatea de a executa și viziunea completă a companiilor.

În privința capacității de a executa, UiPath e lider detașat, dar la parametrul viziunii complete se află la egalitate cu marii rivali de la Automation Anywhere, o companie nelistată la bursă, cu sediul la San Diego, California.

Mai jos în clasamentul tehnologiilor RPA sunt companii mari, consacrate în IT, precum Microsoft sau IBM.

- Advertisement -

Thumbnail

UiPath este un lider în Magic Quadrant. Platforma sa RPA oferă funcții de guvernanță generoase, o interfață cu utilizatorul (UX) prietenoasă cu dezvoltatorii, tehnologie de computer vision îmbunătățită și RPA orchestrat în cloud. Operațiunile UiPath sunt distribuite geografic în întreaga lume, iar clienții săi sunt companii mari, firme mijlocii și firme mici” – comentează Gartner.

Consultanții consideră că și listarea pe Bursa de la New York , care a avut loc în aprilie, ajută acum UiPath cu resurse și parteneriate să-și dezvolte platforma RPA la nivel global.

UiPath demonstrează o viabilitate și stabilitate puternice, cu oferta sa publică inițială (IPO)  de 29 miliarde dolari și o creștere puternică a veniturilor, cu 63% în anul 2020 față de 2019 – peste rata generală de creștere a pieței RPA. Piața UiPath oferă peste 1.300 de componente reutilizabile, care reprezintă 2,5 milioane de descărcări. Comunitatea furnizorului, de peste 1 milion de utilizatori, reflectă ecosistemul său masiv de clienți și parteneri” – mai spun cei de la Gartner.

În schimb, Gartner critică sistemul UiPath de stabilire a prețurilor pentru soluțiile sale RPA, acesta fiind unul complex. Totuși, compania româno-americană de automatizări software a lansat pachete de soluții la prețuri mai mici, pentru începători.

Fondată de Daniel Dines (foto) și Marius Tîrcă, la București, în anul 2005, sub numele de DeskOver, UiPath este prima companie din istoria României care a ajuns să fie tranzacționată pe Wall Street. De asemenea, firma de software este în prezent cea mai mare companie privată înființată în România.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x