Tuesday, March 5, 2024

Creșterea prețurilor din energie, anchetată de Parlament! Se renunță la liberalizare?

Must Read
Creșterea prețurilor din energie, anchetată de Parlament! Se renunță la liberalizare? PSD, care a solicitat constituirea comisiei parlamentare, care mai trebuie să treacă de votul plenului reunit, propune plafonarea prețurilor.

Creșterea prețurilor din energie, anchetată de Parlament! PSD susține că este inadmisibil că s-a ajuns ca românii să plătească cea mai energie din Uniunea Europeană.

Prin urmare, sunt propuse două soluții: legea consumatorului vulnerabil și plafonarea prețurilor.

Creșterea prețurilor din energie, anchetată de Parlament! Cei responsabili ar putea fi audiați

Birourile Permanente Reunite ale Senatului și Camerei Deputaților au votat pentru solicitarea PSD de a constitui o comisie parlamentară de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie.

Dacă va trece și de votul plenului reunit, atunci va fi înființată comisia de anchetă pentru creșterea prețurilor la energie.

- Advertisement -

”Creşterea explozivă a preţurilor la energie şi la gaze a fost principalul subiect al discuţiei noastre de astăzi, din şedinţa grupurilor reunite, şi am decis să solicităm înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, cu audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, a preşedintelui Consiliului Concurenţei, a Protecţiei Consumatorului şi ANRE.

Noi credem că s-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creştere de preţuri. Oamenii, pe de o parte, au aceleaşi salarii, aceleaşi pensii, copiii au aceleaşi alocaţie, pentru că, aşa cum toţi românii ştiu, toate aceste lucruri au fost îngheţate de premierul Cîţu.

”Facturile de energie şi gaze naturale, aproape s-au dublat”

În schimb, pe de altă parte, avem creşteri foarte mari la facturile de energie şi gaze naturale, care aproape s-au dublat, alimentele se scumpesc de la o zi la alta, la fel şi preţul benzinei”, a declarat Sorin Grindeanu luni, când PSD a solicitat înființarea comisiei de anchetă.

„Românii astăzi plătesc 111,46 de euro pe megawatt, în timp ce în Polonia se plătesc 91,73, în Austria 109,7, în Franţa 108 sau în Germania 110. Aceste preţuri sunt de ieri, sunt la zi.

Facem un apel la domnul Orban şi la doamna Dragu să convoace de urgenţă Biroul permanent reunit şi să trecem această propunere cât mai rapid. Nu venim doar cu această comisie de anchetă, PSD vine şi cu soluţii.

Prima dintre ele ar fi plafonarea preţurilor, şi nu înţeleg de ce Cîţu se opune la acest lucru. A doua – adoptarea rapidă în Parlament a legii consumatorului vulnerabil cu amendamentele PSD şi anume să fie aplicată de la 1 octombrie, nu aşa la un termen aruncat aiurea de către Guvernul PNL-USR”, a mai explicat fostul premier.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred. Comenzile la restaurante vor putea fi plătite cu cardul de masă

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred România. Astfel, utilizatorii Cardului de Masă pot achita comenzile din restaurante. Glovo, platforma de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x