Monday, October 18, 2021

Oficial britanic, mesaj pentru cetățenii UE care nu au primit statut de rezident: Pregătiți-vă să fiți dați afară din țară

Must Read

Cetățenii Uniunii Europene, cărora li s-a refuzat dreptul de a rămâne în Marea Britanie, ar trebui să părăsească țara. În caz contrar, vor fi expulzați, spune un ministru al guvernului britanic.

Kevin Foster, ministrul pentru Imigraţie, a declarat pentru ziarul italian La Repubblica, într-un interviu, că „cetățenii UE cărora li s-a refuzat statutul de rezident şi nu pleacă vor sta ilegal în Regatul Unit”

„Ne așteptăm ca oamenii să părăsească țara în mod voluntar”. În caz contrar, oficialii din domeniul Imigrației „vor încerca să le impună plecarea”, a declarat el.

Regatul Unit a acordat aproximativ 5,4 milioane de permise de ședere unor cetățeni ai Uniunii Europene.

- Advertisement -

“Începând cu 31 august 2021, mai există aproximativ 400.000 de cereri în așteptarea unui rezultat”, a adăugat Foster.

„Cei care au avut motive întemeiate să depășească termenul limită pentru a solicita să rămână în Marea Britanie, încă pot aplica. Avem măsuri pentru a-i proteja pe cei care nu au depus încă solicitarea, dar care ar putea fi în continuare eligibili, ceea ce înseamnă că toată lumea va putea obține statutul pe care îl merită”, a mai precizat el.

Marea Britanie a făcut eforturi pentru a umple golurile de pe piața muncii, în special în sectoarele camioanelor și alimentelor, ceea ce a dus la o penurie de produse pe rafturile supermarketurilor, potrivit Federației pentru Alimente și Băuturi.

Foster a negat însă că există o legătură între penurie și imigrație.

„Nu suntem de acord că sistemul bazat pe puncte este principala cauză a crizei de forță de muncă în Marea Britanie, pentru că putem observa deficiențe similare în întreaga UE, în special în domenii precum industria ospitalității şi cea a camioanelor”, a spus el, potrivit politico.eu.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Colegiul Medicilor din România: Medicii care spun neadevăruri la TV vor fi suspendaţi!

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a anunţat, în exclusivitate la Antena 3, că medicii care...
- Advertisement -

More Articles Like This