Monday, June 24, 2024

Fondatorii Moderna au devenit miliardari într-un an de zile. Trei dintre ei au intrat în Topul Forbes

Must Read

Fondatorii Moderna au intrat pentru prima dată în Topul Forbes al celor mai bogați 400 de oameni din America.

Cel puțin trei persoane implicate în cursa deyvoltării vaccinului împotriva coronavirusului au intrat pe lista cu primii 400 de oameni cei mai bogați din America. Președintele Moderna, Noubar Afeyan (foto), unul dintre fondatorii companiei, împreună cu membru al consiliului de administrație Robert Langer, și investitorul Timothy Springer au intrat pentru prima dată în clasamentul alcătuit de revista de afaceri Forbes.

Forbes a estimat că averea lui Afeyan, președintele Moderna, este de aproape 5 miliarde de dolari. Inginerul, care s-a născut la Beirut din părinți armeni și a plecat în timpul războiului civil din Liban, a ajutat la înființarea multor alte companii în SUA. Ceilalţi doi ar avea, fiecare, câte 3,5 miliarde, scrie The Washington Post.

În ciuda efectului pandemiei asupra multor companii, cei mai bogați 400 de americani din acest an sunt, împreună, cu 40% mai bogați decât cei din ierarhia de anul trecut, ceea ce face ca limita să ajungă pe listă mai sus ca niciodată, potrivit publicației. De asemenea, lista conține cele mai noi nume pe care le-a avut din 2007, mulți dintre ei fiind miliardari în domeniul finanțelor, tehnologiei și sănătății.

- Advertisement -

Moderna e criticată însă pentru că nu ajută la vaccinarea zonelor sărace. În plus, se specifică și că Moderna a primit un miliard de dolari de la guvernul SUA pentru dezvoltarea vaccinului.

Sursa: romaniatv.net
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x