Tuesday, September 27, 2022

Se schimbă tot ce se știa despre aspirină. Experții au aflat adevărul

Must Read
Persoanele vârstnice fără boli de inimă nu ar trebui să ia aspirină în fiecare zi, sperând că așa vor evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral, avertizează un proiect de document publicat recent.

Riscurile de sângerare pentru cei în vârstă de 60 de ani care nu au suferit un atac de cord sau un accident vascular cerebral depășesc orice potențial beneficiu al aspirinei, consideră United States Preventive Services Task Force (USPSTF), scrie The Week.

Astfel, grupul american format din 16 experți independenți în sănătate, recomandă adulților cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani care nu au antecedente de boli cardiovasculare, dar prezintă un risc mai mare, să se consulte cu medicii de familie dacă ar trebui să înceapă să ia aspirină.

Este pentru prima dată când grupul sugerează că adulții în vârstă de 40 de ani trebuie să ceară sfatul medicilor pentru a lua aspirină, relatează CNN.

Riscuri mai mari decât beneficii

- Advertisement -

În plus, grupul spune că adulții cu vârsta de 60 de ani și peste nu ar trebui să ia aspirină pentru a preveni bolile de inimă și accidentul vascular cerebral, deoarece există noi dovezi care indică riscuri de sângerare, mai mari decât beneficiile potențiale.

„Cele mai recente dovezi sunt clare: nu este recomandat să începeți să luați zilnic aspirină, dacă aveți vârsta de 60 de ani sau mai mult, pentru a preveni un atac de cord sau accident vascular cerebral”, a declarat dr. Chien-Wen Tseng, membru al grupului de lucru. În schimb, recomandarea grupului de experți nu se adresează persoanelor care iau deja aspirină pentru un atac de cord sau un accident vascular cerebral suferite anterior.

Principala cauză de deces

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în Statele Unite, provocând aproximativ 1 din 4 decese.

Aspirina este cunoscută mai ales ca un calmant al durerii, dar este și un anticoagulant, care poate reduce riscul formării cheagurilor de sânge. Dar anumite cercetări au arătat că și o doză mică de aspirină vine cu riscuri, cum ar fi cel de sângerare în tractul digestiv sau ulcer.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Scriem istorie. Laserul de la Măgurele a atins 10% din puterea Soarelui pe Pământ. De ce e important?

În laboratoarele de la Măgurele se produce acum cel mai puternic fascicul de lumină din lume, care va fi...
- Advertisement -

More Articles Like This