Saturday, April 27, 2024

SUA aprobă în premieră comercializarea cărnii de pui crescută în laborator

Must Read

Statele Unite au autorizat miercuri, pentru prima dată, comercializarea cărnii de pui crescută în laborator de către două companii, a anunțat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Agriculturii (USDA), citat de AFP.

USDA a inspectat și aprobat sistemele de igienă alimentară ale Upside Foods și Good Meat, ale căror produse vor fi disponibile în curând în anumite restaurante, au precizat cele două companii.

Cele două companii primiseră deja undă verde din partea agenției americane pentru siguranța alimentară (FDA) în noiembrie, în timp ce Departamentul Agriculturii aprobase deja conformitatea etichetelor săptămâna trecută.

“Această aprobare va schimba în mod fundamental modul în care carnea ajunge pe mesele noastre”, a declarat Uma Valeti, CEO și fondator al Upside Foods, care a salutat, de asemenea, într-un comunicat, “un pas uriaș către un viitor mai durabil”.

- Advertisement -

“Am fost singura companie care vinde carne crescută în laborator din lume de când ne-am lansat în Singapore în 2020, iar acum este aprobată pentru vânzare în prima putere mondială”, a declarat entuziasmat Josh Tetrick, cofondator și CEO al Eat Just, compania din spatele Good Meat.

În urma aprobării din SUA, Upside Foods a primit prima comandă de la restaurantul din San Francisco al bucătarului francez cu stele Michelin Dominique Crenn.

Celebrul bucătar José Andrés urmează să primească primul său lot de la Good Meat. (foto: Nitr | Dreamstime.com)

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Fuzzy
8 months ago

Aprobarea de catre Statele Unite a comercializarii carnii de laborator de catre Upside Foods si Good Meat reprezinta un liant important pentru atingerea durabilitatii pe termen lung, asigurand mai multe beneficii in ceea ce priveste eficienta produselor alimentare, incurajarea consumului responsabil si o mai mare accesibilitate pentru produsele alimentare sanatoase. Acest pas urias va schimba, fara indoiala, modul in care carnea ajunge pe mesele noastre.

- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x