Statele membre UE au aprobat propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022, anunță News.ro. Dioxidul de titan are rol de colorant în mai multe produse precum guma de mestecat, diverse produse de patiserie, suplimente alimentare, supe şi bulionuri.
Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a declarat: „Siguranţa alimentelor noastre şi sănătatea consumatorilor noştri nu sunt negociabile. În prezent, acţionăm decisiv împreună cu statele membre, pe baza unor date ştiinţifice solide, pentru a elimina un risc legat de o substanţă chimică utilizată în alimente”.
Propunerea Comisiei se bazează pe un aviz ştiinţific al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară, coform căruia E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar, în special din cauza faptului că nu pot fi excluse preocupările legate de genotoxicitate.
O veste buna, poate vom ajunge in cele din urma sa cumparam produse care nu contin tot tabelul lui Mendeleev..