Friday, April 26, 2024

Adevărul despre Pfizer și BioNTech! Sunt de neoprit. E o lovitură fără precedent

Must Read
Potrivit unei noi analize, companiile farmaceutice care produc vaccinuri anti-Covid-19, Pfizer, BioNTech și Moderna realizează profituri de 1.000 de dolari pe secundă. Raportul spune că Pfizer, BioNTech şi Moderna şi-au folosit monopolurile pentru a acorda prioritate celor mai profitabile contracte cu cele mai bogate guverne, nu şi ţărilor cu venituri reduse. Astfel, aceste țări nu au avut acces la vaccin.

Potrivit unei noi analize, Pfizer, BioNTech și Moderna realizează profituri combinate de 65.000 dolari în fiecare minut, datorită vaccinurilor de mare succes împotriva COVID, potrivit Medicalxpress.com.

Companiile și-au vândut marea majoritate a dozelor de vaccin țărilor bogate, lăsând națiunile cu venituri mici în dificultate, informează People’s Vaccine Alliance (PVA), o coaliție care militează pentru un acces mai larg la vaccinurile COVID, care și-a bazat calculele pe veniturile raportate de firme.

Alianţa PVA estimează că cei trei vor obţine profituri înainte de impozitare de 34 de miliarde de dolari în acest an între ei, ceea ce înseamnă peste 1.000 de dolari pe secundă, 65.000 de dolari pe minut sau 93,5 milioane de dolari pe zi.

Țările cu venituri reduse nu au avut acces la vaccinuri

- Advertisement -

„Pfizer, BioNTech şi Moderna şi-au folosit monopolurile pentru a acorda prioritate celor mai profitabile contracte cu cele mai bogate guverne, nu şi ţărilor cu venituri reduse.”, arată analiza.

Pfizer şi BioNTech au livrat mai puţin de 1% din totalul aprovizionărilor către ţările cu venituri mici, în timp ce Moderna a livrat doar 0,2%, a spus PVA.

Acţiunile celor trei companii sunt în contrast cu AstraZeneca şi Johnson & Johnson, care şi-au furnizat vaccinurile pe o bază non-profit, deşi ambele au anunţat că prevăd încetarea acestui aranjament în viitor, pe măsură ce pandemia se va încheia.

PVA a spus că, în ciuda faptului că au primit finanţare publică de peste 8 miliarde de dolari, Pfizer, BioNTech şi Moderna au refuzat apelurile de a transfera tehnologie de vaccin către producătorii din ţările cu venituri mici şi medii prin intermediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, „o mişcare care ar putea creşte oferta globală, reduce preţurile şi salva milioane de vieţi.

„În cazul Moderna, acest lucru se întâmplă în ciuda presiunii explicite din partea Casei Albe şi a solicitărilor din partea OMS de a ajuta la accelerarea planului său de replicare a vaccinului Moderna pentru o producţie mai largă la centrul său ARNm din Africa de Sud”, a spus grupul PVA.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x