Sunday, August 14, 2022

Alertă în magazine! Toţi clienţii Kaufland trebuie să ştie asta. Decizie de ultimă oră UPDATE

Must Read
Probleme la un important magazin Kaufland din ţară. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au dat o amendă usturătoare. Ce nereguli au fost depistate şi ce măsuri au fost dispuse de către CJPC Timiș? UPDATE: Reacţia Kaufland România.

UPDATE

„Toate aspectele identificate de autorități au fost soluționate în cel mai scurt timp. Am acționat prompt în vederea remedierii imediate și pentru a stabili măsuri care să prevină apariția unor astfel de neconformități pe viitor. Activitatea magazinului nu a fost intreruptă și în acest moment funcționăm conform programului.

Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat în magazinul din Timișoara și apreciem eforturile susținute din partea autoritatilor din ultima perioadă. Vom colabora mereu cu acestea pentru a oferi clienților cele mai bune produse și servicii”, ne-au transmis reprezentanţii Kaufland România.

Ştirea iniţială

- Advertisement -

Control de ultimă oră într-un important magazin Kaufland!

Amendă de 60.000 de lei pentru problemele depistate la Kaufland Timişoara

Vineri, 12 noiembrie, inspectorii Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș au mers în control pentru a verifica ofertele speciale de produse alimentare și nealimentare de la magazinul Kaufland Timișoara, promovate în revista proprie, precum și zona de alimentație publică.

În urma controlului efectuat, inspectorii de la Protecția Consumatorilor au sesizat mai multe nereguli.

Potrivit comunicatului oficial, echipa CJPC Timiș a aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 60.000 lei și a dispus următoarele măsuri complemetare:

  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul greșit de temperatură din vitrine;
  • oprirea temporară a prestării de servicii pentru toneta de alimentație publică de la Kaufland Timișoara.

Care au fost abaterile constatate de Protecţia Consumatorilor la Kaufland Timişoara?

La 18 din cele 28 de produse alimentare și nealimentare, prezentate în revista Kaufland ca fiind oferte de Black Friday, controlate, s-a identificat, în magazinul timișorean, faptul că se comercializau la același preț ca si cel dinaintea perioadei de campanie.

La toneta de alimentație publică plasată în parcare, în vecinătatea întrării in magazinul Kaufland Timișoara, s-au constatat următoarele:

  • utilizarea unui cuptor necurățat si neigienizat de mult timp, cu resturi alimentare arse si cu depuneri în strat gros de grăsime arsă,
  • utilizarea unor grătare electrice necurățate, neigienizate,
  • prezența unor ventilatoare, în spațiul de frig, necurățate și neigienizate.

Mai mult, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit că, în două vitrine de frig și una caldă, din cadrul magazinului Kaufland Timişoara, în care erau depozitate diferite sortimente de  mezeluri, brânzeturi, respectiv preparate calde, aceste produse nu erau depozitate la temperatura declarată de producător prin eticheta produsului.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Dormi cu sosete in picioare? Incepe chiar din această seară

Daca nu dormi cu sosete in picioare, ceea ce vei citi mai jos te va face sa-ti schimbi parerea....
- Advertisement -

More Articles Like This