Tuesday, December 6, 2022

Ce este ”să fac spume dacă știu”, desertul care a fost pe locul întâi în topul celor mai căutate rețete pe Google în 2021

Must Read

Google publică în fiecare an, în decembrie, topul celor mai căutați termeni de către români, iar la categoria rețete, înainte de ”varză murată” și ”banana bread” s-a situat un desert cu un nume ciudat, ușor licențios: ”Să fac spume dacă știu”. Ce este? O budincă ce a făcut ”furori” pe TikTok la început de an.

”Să fac spume dacă știu” este o budincă fiartă cu făină și lapte și totul a pornit în ianuarie, de la o postare de pe TikTok a unei discuții între mamă și fiu. Mama a răspuns la o întrebare a fiului, despre ce prăjitură a făcut, cu această formulare: ”Să fac spume dacă știu!”. Exprimarea s-a viralizat pe TikTok, a devenit hashtag #safacspumedacastiu și a fost distribuită pe scară largă.

Rețeta ”originală” nu este a unei ”prăjituri fine”, cum a fost adesea descrisă, pentru că vorbim despre o banală budincă. Însă, cum numele s-a viralizat, mai mulți vloggeri vestiți, inclusiv Jamila, au îmbunătățit rețeta. De exemplu, ea a adăugat ciocolată și mascarpone, iar modul de preparare este diferit. Nu a folosit însă în clip numele ”Să fac spume dacă știu”.

Datele Google Trends arată că cel mai mare număr de căutări pe acest termen a fost în săptămâna 31 ianuarie – 6 februarie.

- Advertisement -

Top Rețete căutate de românii pe Google în 2021:

1. Să fac spume dacă știu
2. Varză murată
3. Banana bread
4. Gem de gutui
5. Lasagna
6. Salam de biscuiți
7. Ecler
8. Spanac
9. Cremă de zahăr ars
10. Macarons

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sfânta ipocrizie a Occidentului! Bun-venit în noul colonialism ecologic, sprijinit de fanaticii Biden și Greta

Există un nou tip de colonialism în națiunile bogate și, la fel ca vechiul colonialism, și acesta se pretinde...
- Advertisement -

More Articles Like This