Monday, September 26, 2022

Cresc salariile și pensiile speciale ale magistraților! Cum justifică ministrul Justiției această măsură

Must Read

Salariile și pensiile speciale ale magistraților vor fi majorate din nou, potrivit unui Ordin al ministrului Justiției. Cătălin Predoiu susține că foarte mulți magistrați au câștigat procese în care au cerut plata unor sporuri sau diverse drepturi salariale.

„Am fost obligat să iau o astfel de măsură pentru a respecta decizia CCR. Se elimină astfel inechitățile din sistem. Ministerul va face economii de zeci de milioane de lei pentru că vom evita sute de procese. 20% dintre angajaţi deja aveau (n.r – decizii câştigate în instanţă)”, a justificat măsura Cătălin Predoiu.

Cuantumul pensiilor magistraţilor sunt raportate la drepturile salariale aflate în plată, conform Legii speciale nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Dacă înainte salariul magistraţilor se calcula de la o Valoare Sectorială de Referinţă (VSR) de 465 de lei, de la 1 februarie 2022, acesta se va calcula pornind de la un VRS de 605 lei, potrivit Hotnews.

Liderii PNL au făcut din eliminarea pensiilor speciale un subiect central de campanie electorală şi promiteau eliminarea lor în primele 30 de zile de guvernare.

- Advertisement -

Singura modificare impusă din acest an este cea privind eliminarea facilităţilor de exceptare de la contribuţia asigurărilor sociale de sănătate pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei. Astfel, pentru diferenţa de la 4.000 de lei în sus va fi aplicată cota de 10% CASS.

Sigurele pensii speciale eliminate au fost cele ale parlamentarilor, de către fosta coaliţie cu USR, la presiunea acestora.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Scriem istorie. Laserul de la Măgurele a atins 10% din puterea Soarelui pe Pământ. De ce e important?

În laboratoarele de la Măgurele se produce acum cel mai puternic fascicul de lumină din lume, care va fi...
- Advertisement -

More Articles Like This