Friday, April 26, 2024

Ucraina a destructrat o grupare coordonată de la Moscova ce pregătea atacuri asupra infrastructurii / Cum făceau recrutări șefii rețelei

Must Read

Ucraina a anunțat marți că a destructurat o grupare care acționa la ordinele Moscovei și care plănuia atacuri armate pentru a “destabiliza” anumite părți ale țării, transmite AFP.

“Organizatorii bandei pregăteau o serie de atacuri armate asupra infrastructurii”, a declarat serviciul de securitate ucrainean (SBU) într-un comunicat, afirmând că grupul era “coordonat” de “serviciile speciale rusești”.

Cei doi organizatori, dintre care unul era rus, au fost arestați, a precizat SBU, iar agenții au confiscat “un dispozitiv exploziv, arme de calibru mic și muniție”.

Aceștia acționau în Harkov, un oraș mare din estul țării, situat în apropiere de granița cu Rusia, și în Jytomyr, în centrul Ucrainei, la mai puțin de 150 de kilometri de capitala Kiev.

Cei doi bărbați erau foști luptători de comando, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul forțelor de ordine.

- Advertisement -

Sub pretextul căutării de agenți de pază, aceștia “au început să recruteze” oameni, “în principal” ruși care au comis infracțiuni violente, a precizat sursa citată.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x