Thursday, August 11, 2022

Ucraina a destructrat o grupare coordonată de la Moscova ce pregătea atacuri asupra infrastructurii / Cum făceau recrutări șefii rețelei

Must Read

Ucraina a anunțat marți că a destructurat o grupare care acționa la ordinele Moscovei și care plănuia atacuri armate pentru a “destabiliza” anumite părți ale țării, transmite AFP.

“Organizatorii bandei pregăteau o serie de atacuri armate asupra infrastructurii”, a declarat serviciul de securitate ucrainean (SBU) într-un comunicat, afirmând că grupul era “coordonat” de “serviciile speciale rusești”.

Cei doi organizatori, dintre care unul era rus, au fost arestați, a precizat SBU, iar agenții au confiscat “un dispozitiv exploziv, arme de calibru mic și muniție”.

Aceștia acționau în Harkov, un oraș mare din estul țării, situat în apropiere de granița cu Rusia, și în Jytomyr, în centrul Ucrainei, la mai puțin de 150 de kilometri de capitala Kiev.

Cei doi bărbați erau foști luptători de comando, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul forțelor de ordine.

- Advertisement -

Sub pretextul căutării de agenți de pază, aceștia “au început să recruteze” oameni, “în principal” ruși care au comis infracțiuni violente, a precizat sursa citată.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This