Sunday, November 27, 2022

Ce se poate întâmpla dacă împrumuți mașina. Modificarea importantă apărută în noul Cod Rutier

Must Read

Ordonanța Guvernului pentru modificarea Codului Rutier a fost publicată recent în Monitorul Oficial, iar noile prevederi urmează să se aplice din 26 februarie.

Una dintre modificări vizează șoferii care își împrumută mașinile, informează Poliția Capitalei. Aceștia vor primi o amendă mai mare, fără posibilitatea de a plăti la jumătate în primele 15 zile, dacă cel care a condus autoturismul săvârșește o infracțiune.

„Te numeri printre șoferii care-și împrumută mașina?

Dacă da, trebuie să știi ce modificări apar în Codul Rutier de la sfârșitul lunii februarie.

- Advertisement -

Mai exact, cresc amenzile.

Dacă-i împrumuți unui prieten mașina și el săvârșește o infracțiune sau o contravenție, riști să plătești amendă de până la 2.900 de lei fără posibilitatea de a achita jumătate din valoarea amenzii în termen de 15 zile.

‼️Bineînțeles că acest lucru se întâmplă doar dacă refuzi să le dai polițiștilor datele personale ale prietenului cu pricina”, a transmis Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Ordonanța guvernului pentru modificarea Codului Rutier a fost publicată vineri, 28 ianuarie, în Monitorul Oficial.

Modificări precum perioada de suspendare a permisului de circulație, definirea comportamentului agresiv și cuantumul amenzilor vor intra în vigoare din 26 februarie.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Profeția incredibilă a unui miliardar: Aceste 3 revoluții vor duce la o schimbare radicală! Va fi o creștere economică uriașă

Mukesh Ambani, președinte al „Reliance Industries Limited”, cel mai bogat om din India, a numit revoluția energiei curate, revoluția...
- Advertisement -

More Articles Like This