SUA vor să schimbe radical lumea banilor și să emită o nouă monedă: Dolarul digital

Așadar, tensiunile militare provocate de Rusia în Ucraina au determinat Casa Albă să își schimbe strategie în legătură cu piața criptomonedelor iar administrația Biden a ordonat Trezoreriei SUA să întocmească o analiză a potențialelor costuri și a beneficiilor oferite de o monedă digitală americană, potrivit informațiilor transmise de reuters.com

Ordinul executiv dat de Joe Biden arată că raportul trebuie realizat până în luna septembrie și trebuie să se concentreze asupra modului în care o versiune digitală a dolarului ar putea să îmbunătățească „incluziunea financiară”. Totodată, raportul trebuie să dezvăluie și care sunt implicațiile asupra creșterii economice și modul în care monedele digitale străine ar putea afecta statutul dolarului ca monedă de rezervă principală a lumii.

Mai precis, Banca Mondială a explicat că este vorba despre accesul de care dispun persoanele fizice și companiile la produsele și serviciile de care au nevoie: tranzacții, plăți, economii, credite și asigurări, livrate într-un mod responsabil și sustenabil.

- Advertisement -

Industria cripto a ajuns să valoreze aproximativ 1,85 de trilioane de dolari

De asemenea, ar putea fi necesară și implementarea unei structuri mai ferme în ceea ce privește reglementarea industriei criptomonedelor într-o piață globală care valorează în momentul de față aproximativ 1,85 de trilioane de dolari.

„În principiu, abordarea americană cu privire la activele digitale este una care încurajează inovația, dar care și atenuează riscurile pentru investitori, consumatori, companii, pentru stabilitatea financiară și pentru mediu. Suntem conștienți că ‘inovația financiară’ în trecut, de multe ori, nu a fost în beneficiul familiilor din piața muncii, a mărit inegalitatea și riscul financiar sistemic”, au explicat oficialii americani, conform washingtonpost.com

Scăderea înregistrată anterior de Bitcoin

Amintim că Bitcoin şi alte criptomonede au înregistrat scăderi majore în ziua de joi, 10 martie, la ora 14:50, potrivit cnbc.com. Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care avântul generat de ordinul executiv al preşedintelui american Joe Biden a început uşor să dispară.

Mai exact, conform sursei citate, cea mai valoroasă monedă digitală din lume se deprecia cu 7,35% la ora sus menţionată, la 39.210 dolari, arată datele CoinDesk consultate. Trebuie menționat faptul că miercuri, Bitcoin a ajuns la 42.577 de dolari, după ce începuse ziua la 38.744 de dolari.

Referitor la creșterea de miercuri, sursa citată spune că aceasta a venit pe fondul unui val de optimism, creat de un ordin executiv semnat de preşedintele SUA Joe Biden, care a cerut guvernului să studieze riscurile şi beneficiile criptomonedelor.

Sursa: capital.ro