Monday, September 26, 2022

Elon Musk își ține promisiunea: Echipamentele pentru conexiunea la sateliții Starlink au ajuns în Ucraina

Must Read

Ucraina a primit luni un transport de terminale Starlink, la mai puțin de 48 de ore după ce CEO-ul SpaceX, Elon Musk, a declarat că serviciul a fost activat în Ucraina pentru a atenua unele dintre întreruperile internetului cu care țara se confruntă pe fondul invaziei și atacurilor cibernetice ale Rusiei.

Viceprim-ministrul ucrainean Mikhailo Fedorov a postat pe Twitter o fotografie cu un camion încărcat cu terminale Starlink în jurul orei 22:00. în Ucraina, luni seara, confirmând că au ajuns.

„Cu plăcere”, a răspuns Musk.

- Advertisement -

Musk a declarat anterior sâmbătă că Starlink era activ în Ucraina și că terminalele erau pe drum după ce Fedorov l-a contactat pe Twitter.

Oleg Kutkov, un inginer care are sediul la Kiev, a postat pe Twitter că Starlink era funcțional în Ucraina de luni seară cu viteze de descărcare de 137 megabiți pe secundă.

SpaceX a lansat aproximativ 2.000 de sateliți Starlink pe orbită joasă a Pământului, care oferă internet de mare viteză prin conectarea cu terminale de utilizatori de la sol, precum cele pe care Ucraina le-a primit luni.

Ucraina a suferit întreruperi periodice de internet săptămâna trecută, când forțele ruse au invadat din nord, sud și est, potrivit monitorului de internet NetBlocks.

Deoarece Starlink nu se bazează pe infrastructura tradițională de internet la sol, este teoretic un serviciu ideal în zone de război, situații de dezastru și alte zone greu accesibile.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Scriem istorie. Laserul de la Măgurele a atins 10% din puterea Soarelui pe Pământ. De ce e important?

În laboratoarele de la Măgurele se produce acum cel mai puternic fascicul de lumină din lume, care va fi...
- Advertisement -

More Articles Like This