Monday, July 15, 2024

Florin Cîțu, așteptat de liderii PNL să demisioneze din partid. Cine ar putea fi înlocuitorul

Must Read

Peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șeia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă. Scrisoarea îi va fi înmânată joi lui Cîțu de către prim-vicepeședinții partidului.

Florin Cîțu este așteptat de colegii din PNL, la întoarcerea din vizita sa în SUA, cu o solicitare de a demisiona din funcție. În caz contrar, partidul va organiza un nou congres extraordinar pentru alegerea unui nou președinte, au dezvăluit surse din conducerea PNL.

Noul președinte ar urma să fie premierul Nicolae Ciucă, iar Lucian Bode, secretar general, potrivit acelorași surse. La acest moment, secretar general este Dan Vîlceanu.

Duminică ar urma să fie convocată ședința Consiliului Național al PNL, care să demareze procedura pentru organizarea unui Congres Extraordinar, în cazul în care Cîțu va refuza să demisioneze. Liberalii susțin că, odată cu Florin Cîțu, va pleca din funcție și bunul său prieten, Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene.

- Advertisement -

Liberalii îi reproșează lui Florin Cîțu proasta gestionare a relației cu partenerii de coaliție, provocarea unui război permanent cu PSD, sabotarea lui Nicolae Ciucă în interiorul Coaliției și nerespectarea parteneriatului cu președintele Klaus Iohannis.

Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar. Astfel, dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, Biroul Politic Național urmează să fie convocat, duminică, 3 aprilie.

Cîțu, în calitate de președinte al Senatului, a efectuat, împreună cu o delegaţie de parlamentari, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Washington, până pe 30 martie. El a avut întâlniri cu reprezentanţi ai Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum şi ai comunităţii româneşti din zonă.

Florin Cîţu s-a întâlnit la Washington și cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi, cu care a discutat despre includerea României în programul Visa Waiver şi dezvoltarea capacităţilor armatei române.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Spania câștigă EURO 2024 după o finală absolut minunată în fața Angliei

Spania este noua campioană a Europei, după o finală de poveste cu Anglia, scor 2-1 la Berlin, gruparea iberică...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x