Friday, April 26, 2024

Istoric rus: „Leagănul civilizației se află pe teritoriul României. Vlad Țepeș a salvat Europa și întreaga creștinătate”

Must Read

”Vreau România! Vlad Ţepeş Dracula, inamicul personal al Imperiului Otoman” este cartea la care lucrează istoricul, arhivistul și genealogistul Aleksandr Radyevici Andreev.

În opinia acestuia, Vlad Țepeș a salvat Europa și întreaga creștinătate de la o cucerire otomană iminentă, iar românii au avut același rol salvator pentru Europa precum rușii, câteva secole mai târziu.

Aleksandr Radyevici Andreev a vorbit într-un interviu pentru jurnalistul de la Pravda, Igor Bukker, despre viața și personalitatea voievodului român, dar și despre perioada în care a trăit și luptat.

- Advertisement -

Autorul cărții a mai vorbit despre istoria românilor de la începuturi, ba chiar și despre începuturile civilizaţiei umane.

Astfel, conform acestuia, leagănul civilizației chiar pe teritoriul României de azi, aici a fost creată roata și tot aici a apărut primul alfabet, cu mult înainte să apară hieroglifele egiptene sau scrisul sumerian.

De asemenea, istoricul rus mai consideră că dacii au fost tot un fel de români și că primele ”state româeşti” au apărut încă de acum 2.500 de ani, înainte de Burebista şi Decebal.”

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x