Monday, June 27, 2022

Ministrul de externe din Luxembourg evocă soluţia eliminării fizice a lui Vladimir Putin

Must Read

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a declarat miercuri, sub imperiul emoţiei faţă de suferinţele ucrainenilor, că o soluţie la oprirea războiului din Ucraina ar putea fi o “răsturnare” de la putere a preşedintelui rus Vladimir Putin de către propriul popor, relatează France Presse.

Intervievat la postul de radio public 100,7, ministrul a spus că regretă lipsa de informaţii a cetăţenilor ruşi asupra acestui război prin media oficiale din ţara lor.

“Dacă poporul rus ar vedea ceea ce face Putin în Ucraina, în ce măsură ucrainenii se tem şi câte vieţi umane ar putea avea pe conştiinţă (preşedintele rus), atunci l-ar răsturna de la Kremlin”, a spus Asselborn.

“Poate că asta este tot ceea ce ne-am putea dori, şi anume ca Putin să fie realmente eliminat fizic (printr-o revoltă – n.r.) pentru a opri toate acestea”, a adăugat el.

- Advertisement -

Contactat de AFP, Jean Asselborn a explicat că “a pronunţat aceste cuvinte sub impulsul emoţiei”, după ce a fost informat de către diplomaţi occidentali aflaţi la faţa locului că armata rusă atacă civili în Ucraina, contrar a ceea ce afirmă Kremlinul.

Şeful diplomaţiei Marelui Ducat, stat fondator al UE, s-a declarat pesimist asupra şanselor de rezolvare a conflictului pe cale diplomatică, prin negocieri. “Nu trebuie să le spunem oamenilor că, din punct de vedere diplomatic, se va reuşi o cotitură cu un Putin ca preşedinte”, a declarat el.

Miercuri, în a şaptea zi a invaziei ruse în Ucraina lansată de Vladimir Putin, trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării, ţintă a noi bombardamente. Capitala Kiev se pregătea la rândul său să facă faţă unui asalt al forţelor ruse.

Lovituri asupra Kievului şi Harkovului, care au făcut deja zeci de morţi, au stârnit o emoţie puternică în lume, unde manifestaţiile împotriva războiului şi gesturile de solidaritate cu Ucraina s-au înmulţit.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Serbia critică decizia UE privind Ucraina: ‘A sărit peste câteva decenii de presiune, șantaj și birocrație’

Ucraina, care nu îndeplinește standardele necesare, a primit statutul de candidat la UE doar datorită conflictului cu Rusia, a...
- Advertisement -

More Articles Like This