Friday, April 26, 2024

Serviciile de informaţii anunţă sfârşitul războiului din Ucraina: rezistenţa locală în faţa ruşilor va ceda în curând

Must Read

Rezistența ucraineană în fața rușilor va ceda în curând, susțin unele servicii de informații. Rusia va accelera ofensiva în fața căreia apărarea ucraineană nu va mai rezista mult timp, potrivit unei note a serviciilor de informații dintr-o țară NATO, obținută de jurnaliștii de la BFM TV.

Război în Ucraina. Rusia va accelera ofensiva în faţa căreia apărarea ucraineană nu va mai rezista mult timp, potrivit unei note a servicilor de informaţii dintr-o ţară NATO, obţinută de jurnaliştii de la BFM TV.

Apărarea rezistă de pe 24 februarie, din momentul în care a început ofensiva Rusiei în Ucraina. Totuşi, potrivit notei, armata lui Vladimir Putin a început să lanseze atacuri din ce în ce mai multe şi mai mari, cărora forţele ucrainene nu le pot rezista pe termen scurt sau mediu.

În plus, capitala Kiev, ameninţată de multe zile, şi zonele din vestul Ucrainei, cruţate la început de atacuri, sunt vizate de rachetele ruseşti. Ca urmare, partea de vest a ţării nu mai este în siguranţă şi diferite scenarii sunt analizate, potrivit autorilor acestui raport.

- Advertisement -

Armata rusă ar trebui ca în următoarele zile să-şi intensifice operaţiunile, la nivel militar, dar şi în ceea ce priveşte comunicaţiile. Nu este clar dacă degradarea actualelor linii de comunicaţii din Ucraina este provocată intenţionat de ruşi sau reprezintă o consecinţă a războiului. Totuşi, forţele militate ale lui Putin ar trebui să taie comunicaţiile pentru a slăbi capacităţile din Ucraina.

Specialiştii au mai observat o înmulţire a atacurilor cibernetice. Nu în cele din urmă, raportul subliniează temerea potrivit căreia Rusia se pregăteşte să utilizeze arme chimice în Ucraina, în special într-un oraş sau într-o zonă greu de ocupat.

Raportul exclude varianta ca Rusia să provoace în mod intenţionat un incident nuclear la Cernobîl, deoarece acesta va avea un efect negativ şi asupra ruşilor.

”Operaţiunea” rusă în Ucraina se desfăşoară mai încet decât era aşteptat, recunoaşte un apropiat al lui Putin

Unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin a declarat că operaţiunea din Ucraina nu se desfăşoară pe cât de repede ar fi dorit Kremlinul, aceasta fiind cea mai importantă recunoaştere publică de până acum a Moscovei că lucrurile nu se derulează conform planului său, informează luni Reuters.

În timpul unei slujbe religioase oficiate duminică de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, şeful Gărzii Naţionale a Federaţiei Ruse, Viktor Zolotov, a pus faptul că operaţiunea rusă se desfăşoară mai încet decât era aşteptat pe seama forţelor ucrainene de extremă dreapta, o acuzaţie formulată în repetate rânduri de oficialii ruşi.

Afirmaţiile lui Zolotov par să fie în contradicţie cu o declaraţie de vineri a ministrului rus al apărării Serghei Şoigu, care i-a spus lui Vladimir Putin că „totul se derulează conform planului”.

„Aş spune că, da, nu totul se derulează atât de repede după cum ne-am dori”, a spus Zolotov, în declaraţii publicate pe site-ul Gărzii Naţionale. „Însă noi ne îndreptăm spre obiectivele noastre pas cu pas şi victoria va fi de partea noastră, iar această icoană va proteja armata rusă şi va accelera victoria noastră”, a mai spus Zolotov în timpul slujbei.

SUA şi aliaţii lor europeni consideră invazia declanşată de Putin o cotropire de teritorii în stil imperialist care a fost până acum prost executată din cauza faptului că Moscova a subestimat rezistenţa ucrainenilor şi hotărârea Occidentului de a sancţiona Rusia, notează Reuters.

Viktor Zolotov este un important oficial rus în domeniul securităţii, care a condus odată garda personală a lui Vladimir Putin. În prezent, el este şeful Gărzii Naţionale, un fel de forţă militară internă care include poliţia antirevoltă şi alte forţe. Garda Naţională este subordonată direct lui Putin şi are forţe desfăşurate în Ucraina.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x