Friday, April 26, 2024

Vladimir Putin răbufneşte: Occidentul aplică Rusiei fenomenul „cancel culture”, exact ca naziştii acum 90 de ani

Must Read

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat, vineri, ţările occidentale că vor să anuleze cultura rusă, printr-o campanie de boicotare a personalităţilor şi evenimentelor culturale ruse, comparând actuala situaţie cu acţiunile Germaniei naziste, acum aproape 90 de ani.

Preşedinţia Rusiei a decernat vineri Premiile pentru Literatură şi Artă la categoria tineret, iar Vladimir Putin a participat la eveniment.

“Este suficient să menţionez fenomenul denumit «cultura anulării». Este vorba despre stigmatizare publică, acţiuni de boicot, reducerea totală la tăcere, ştergerea faptelor, cărţilor, numelor personalităţilor istorice, ale scriitorilor, oamenilor care nu se încadrează în modelul modern absurd. Încearcă să şteargă istoria de o mie de ani a unei naţiuni, a poporului nostru”, a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţia de presă Interfax.

“Ultima dată, naziştii din Germania, acum aproape 90 de ani, au efectuat o astfel de campanie de distrugere a unei culturi indezirabile. Ne amintim bine de imaginile cărţilor arse în locuri publice”, a subliniat preşedintele Rusiei, conform cotidianului Le Figaro.

- Advertisement -

Vladimir Putin a denunţat anularea în numeroase state occidentale a unor evenimente artistice care includeau opere ale unor personalităţi artistice ruse, în contextul acţiunilor de boicotare a Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina. “Sunt excluse din posterele de promovare a concertelor opere ale unor compozitori precum Ceaikovski, Şostakovici, Rahmaninov, sunt interzişi scriitori ruşi şi cărţile lor”, a acuzat liderul de la Kremlin.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x