Tuesday, September 26, 2023

Kievul acuză Ungaria că ”îl ajută pe Putin” în războiul împotriva Ucrainei

Must Read

Kievul a acuzat joi Ungaria că ”îl ajută pe Putin” în războiul împotriva Ucrainei, la o zi după ce premierul ungar Viktor Orban s-a declarat dispus să plătească în ruble pentru gazul rusesc, spre deosebire de celelalte ţări din UE, relatează AFP.

“Budapesta a trecut la etapa următoare: îl ajută pe Putin să-şi continue agresiunea împotriva Ucrainei”, a transmis într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, spunând că Ucraina “distruge unitatea” UE prin această poziţie.

Kievul “consideră declaraţiile prin care Ungaria se declară pregătită să achiziţioneze gaz rusesc în ruble drept o poziţie inamicală împotriva statului nostru”, a spus el, precizând că propunerea ungară de a organiza discuţii de pace ruso-ucrainene la Budapesta este “cinică”.

“Dacă Ungaria vrea cu adevărat să pună capăt războiului, iată ce trebuie să facă: să înceteze să mai distrugă unitatea UE, să susţină noile sancţiuni împotriva Rusiei, să ajute militar Ucraina”, a adăugat el.

- Advertisement -

″Şi nu să creeze surse suplimentare de finanţare pentru maşina militară rusă”, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Nikolenko a denunţat de asemenea “reticenţa liderilor ungari de a recunoaşte responsabilitatea Rusiei în atrocităţile armatei ruse la Bucea, Irpin şi Gostomel”, unde sute de cadavre în haine civile au fost descoperite în ultimele zile.

Acest lucru “ar putea întări sentimentul de impunitate al Rusiei şi ar putea să o încurajeze să comită noi atrocităţi”, a atras el atenţia.

Rusia a respins “categoric” aceste acuzaţii, denunţând în schimb o ”înscenare” din partea Ucrainei.

Uniunea Europeană analizează joi o a cincea serie de sancţiuni care, pentru prima dată, ar putea include măsuri în sectorul energic, printr-un embargou asupra achiziţiilor de cărbune din Rusia şi prin închiderea porturilor din UE pentru navele ruseşti.

Cele două fiice ale preşedintelui Vladimir Putin şi mai mulţi oligarhi ruşi urmează să fie adăugaţi pe lista neagră a UE, conform documentului consultat de AFP.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Producătorul român de materiale de construcții Teraplast anunță că integrează soluții digitale în fluxul său de procese și își propune să își digitalizeze 80%...

Producătorul român de materiale de construcții TRP (TERAPLAST SA) anunță că integrează soluții digitale complexe în fluxul său de procese și își propune să...
- Advertisement -

More Articles Like This