Friday, April 26, 2024

Piața auto din Rusia, distrusă de sancțiuni. Mașinile noi sunt mai scumpe cu 40%

Must Read

Piața auto din Rusia a fost și ea afectată de sancțiunile impuse la nivel internațional. Prețurile mașinilor din Rusia au crescut cu 40% în medie, în luna martie, din cauza inflației și a suspendării livrărilor.

Creșterea cea mai mare a prețurilor, de până la 60%, a fost înregistrată în cazul mașinilor premium ale căror livrări către Rusia sunt limitate. Nu e vorba doar de probleme logistice, ci și de sancțiunile impuse de UE, SUA sau Japonia.

În martie, prețurile pentru mașinile noi au crescut în medie cu 40%, conform unui sondaj Kommersant realizat în rândul dealerilor. Sunt 26 de companii auto de pe piața rusă care nu au ascuns prețurile de pe site-urile lor și de unde reiese faptul că acestea au crescut cu 35 – 45%.

Lada a crescut de două ori prețul în luna martie, cu 11-47%, în funcție de model și echipare. Costul celei mai populare mașini străine, Kia, a crescut cu 24-39%.

- Advertisement -

Cea mai mare majorare a fost înregistrată în cazul mașinilor din segmentul superior de preț, cu 50-60%, a spus Renat Tyukteev, directorul Avilon Mercedes-Benz. Disponibilitatea mașinilor premium e mult mai scăzută fiindcă SUA, UE și Japonia au impus o interdicție asupra noilor livrări: „Aici s-a dezvoltat principalul deficit, care va crește pe zi ce trece, iar noi îl simțim deja”.

Directorul general al GC Avtodom, Andrey Olhovsky, spune că toate mărcile prezentate sunt în stoc. „În medie, din 50 de bucăți din fiecare marcă, fără a lua în calcul rezerva de stoc a importatorului. Cea mai accesibilă este Mercedes-Benz, cea mai puțin accesibilă dintre toate mașinile Jaguar”.

Vânzările din martie au scăzut cu circa 60%, a mai precizat directorul GC Avtodom. „Tendința de scădere va continua și în aprilie, iar dacă rata cheie a Băncii Centrale nu se va modifica, scăderea ar putea ajunge la 70%. Traficul la dealeri este minim”.

„Piața este înghețată, nu există cerere în toate segmentele de preț”, spune Vladimir Sipko, beneficiar al Premiere Holding (Samara și Togliatti).

Directorul general al Pragmatica Group of Companies (dealer oficial al Kia și Lada, centre auto din nord-vestul Federației Ruse), Vladislav Rydaev, a spus că stocul de mașini noi e la 25% din cantitatea lunară necesară. „În viitorul apropiat, piața secundară este cea care va crește și va aduce venituri pentru retailerul autorizat, mai ales dacă ținem cont de faptul că la sfârșitul lunii costul lor a scăzut ușor, în medie cu 5-10%, dar în bani este vorba de sute de mii de ruble”, spune Denis Migal, directorul general al Fresh Auto.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x