Friday, April 26, 2024

Vladimir Putin spune că Occidentului îi va imposibil să izoleze o ţară ca Rusia. „Pe vremea URSS sancţiunile erau totale, dar eram totuşi pe primul loc”

Must Read

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul că încercările de a izola Rusia vor eşua, aducând succesul programului sovietic drept dovadă a faptului că Rusia poate avea progrese spectaculoase în condiţii dure.

Sancţiunile erau totale, izolarea era completă, dar Uniunea Sovietică a fost totuşi pe primul loc”, a afirmat Putin, potrivit televiziunii ruse de stat. „Nu intenţionăm să fim izolaţi”, a afirmat Putin. „Este imposibil să izolezi total pe cineva în lumea modernă – în special o ţară atât de vastă ca Rusia”. Succesele spaţiale ale Rusiei în timpul Războiului Rece, printre care zborul lui Gagarin şi lansarea din 1975 a primului satelit artificial Sputnik 1, de pe Pământ, au o semnificaţie aparte pentru Rusia: ambele evenimentele au şocat Statele Unite. Lansarea satelitului Sputnik 1 a determinat statele Unite să creeze NASA, în încercarea de a ţine pasul cu Moscova.

La exact 61 de ani de când cosmonautul sovietic Iuri Gagarin a intrat în cărţile de istorie ca fiind primul om în spaţiu, Putin a făcut o vizită la cosmodromul Vostocini, din estul extrem al Rusiei, la 5.550 de kilometri de Moscova.

Putin susţine că „operaţiunea militară specială” din Ucraina este necesară, deoarece Statele Unite foloseau Ucraina pentru a ameninţa Rusia – inclusiv prin intermediul alianţei NATO – şi că Moscova trebuia să apere vorbitorii de limbă rusă din Ucraina de persecuţie. El a afirmat marţi că nu are dubii că Rusia îşi va atinge toate obiectivele în Ucraina – un conflict pe care l-a descris drept inevitabil şi esenţial pentru a apăra Rusia pe termen lung. „Obiectivele sale sunt absolut clare şi nobile”, a afirmat Putin, citat de Rador. „Este clar că nu aveam de ales. A fost decizia justă”. Forţele ucrainene au opus o rezistenţă puternică, iar Occidentul a impus sancţiuni dure împotriva Rusiei, în încercarea de a o obliga să îşi retragă forţele. Economia Rusiei urmează să se contracte cu peste 10% n 2022, cea mai mare scădere a produsului intern brut din anii ce au urmat căderii Uniunii Sovietice din 1991, a declarat marţi fostul ministru de finanţe Aleksei Kudrin.

- Advertisement -

Putin a vizitat cosmodromul din estul Rusiei alături de preşedintele belarus Aleksander Lukaşenko. „De ce ne îngrijorăm atât pentru aceste sancţiuni?”, a spus Lukaşenko, potrivit televiziunii ruse de stat. Lukaşenko, care a făcut uneori afirmaţii care par să difere de poziţia aliatului său pe mai multe teme, a insistat că Belarus trebuie implicat în negocieri pentru a rezolva conflictul din ucraina şi a afirmat că Belarus a fost etichetat pe nedrept drept „complice al agresorului”.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x