Wednesday, March 29, 2023

Vladimir Putin spune că Occidentului îi va imposibil să izoleze o ţară ca Rusia. „Pe vremea URSS sancţiunile erau totale, dar eram totuşi pe primul loc”

Must Read

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat Occidentul că încercările de a izola Rusia vor eşua, aducând succesul programului sovietic drept dovadă a faptului că Rusia poate avea progrese spectaculoase în condiţii dure.

Sancţiunile erau totale, izolarea era completă, dar Uniunea Sovietică a fost totuşi pe primul loc”, a afirmat Putin, potrivit televiziunii ruse de stat. „Nu intenţionăm să fim izolaţi”, a afirmat Putin. „Este imposibil să izolezi total pe cineva în lumea modernă – în special o ţară atât de vastă ca Rusia”. Succesele spaţiale ale Rusiei în timpul Războiului Rece, printre care zborul lui Gagarin şi lansarea din 1975 a primului satelit artificial Sputnik 1, de pe Pământ, au o semnificaţie aparte pentru Rusia: ambele evenimentele au şocat Statele Unite. Lansarea satelitului Sputnik 1 a determinat statele Unite să creeze NASA, în încercarea de a ţine pasul cu Moscova.

La exact 61 de ani de când cosmonautul sovietic Iuri Gagarin a intrat în cărţile de istorie ca fiind primul om în spaţiu, Putin a făcut o vizită la cosmodromul Vostocini, din estul extrem al Rusiei, la 5.550 de kilometri de Moscova.

- Advertisement -

Putin susţine că „operaţiunea militară specială” din Ucraina este necesară, deoarece Statele Unite foloseau Ucraina pentru a ameninţa Rusia – inclusiv prin intermediul alianţei NATO – şi că Moscova trebuia să apere vorbitorii de limbă rusă din Ucraina de persecuţie. El a afirmat marţi că nu are dubii că Rusia îşi va atinge toate obiectivele în Ucraina – un conflict pe care l-a descris drept inevitabil şi esenţial pentru a apăra Rusia pe termen lung. „Obiectivele sale sunt absolut clare şi nobile”, a afirmat Putin, citat de Rador. „Este clar că nu aveam de ales. A fost decizia justă”. Forţele ucrainene au opus o rezistenţă puternică, iar Occidentul a impus sancţiuni dure împotriva Rusiei, în încercarea de a o obliga să îşi retragă forţele. Economia Rusiei urmează să se contracte cu peste 10% n 2022, cea mai mare scădere a produsului intern brut din anii ce au urmat căderii Uniunii Sovietice din 1991, a declarat marţi fostul ministru de finanţe Aleksei Kudrin.

Putin a vizitat cosmodromul din estul Rusiei alături de preşedintele belarus Aleksander Lukaşenko. „De ce ne îngrijorăm atât pentru aceste sancţiuni?”, a spus Lukaşenko, potrivit televiziunii ruse de stat. Lukaşenko, care a făcut uneori afirmaţii care par să difere de poziţia aliatului său pe mai multe teme, a insistat că Belarus trebuie implicat în negocieri pentru a rezolva conflictul din ucraina şi a afirmat că Belarus a fost etichetat pe nedrept drept „complice al agresorului”.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Cum putem investi în inteligența artificială?

Din când în când, în lume apare o invenție care schimbă un întreg sector, sau chiar întreaga lume, într-o...
- Advertisement -

More Articles Like This